Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Construcţiile ridicate la mai puţin de 300 de metri de mare vor fi demolate

ro

14 Apr, 2011 12:03 739 Marime text

Noile reglementări aprobate ieri prin ordonanţă de urgenţă anulează autorizaţiile celor care au construcţii ridicate la o distanţă mai mică de 300 de metri liniari de la linia valului înspre mal.

Guvernul a aprobat ieri o ordonanţă de urgenţă care modifică Legea 597/2001 privind măsurile de protecţie şi autorizarea construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, susţine că autorizaţiile de construcţie emise vor fi anulate.

„Aceste construcţii, care sunt ridicate în limita a 300 de metri liniari de la limita valului înspre mal, după 2001, şi care sunt supuse legii 597/2001, vor suporta sancţiunile din vechea lege. Pentru toate construcţiile care sunt în diverse stadii de execuţie sau pentru cele care ar urma să se autorizeze în mod ilegal de acum încolo, sancţiunea pe care noi o introducem este demolarea respectivelor construcţii", a explicat ministrul Elena Udrea.

Demolările vor fi coordonate chiar de către Ministerul Turismului. „Adoptarea acestei ordonanţe continuă seria actelor normative prin care se încearcă controlarea fenomenului construirii ilegale", arată ministrul de resort.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii