Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Concurs de limba latină dedicat poetului Ovidiu, la Constanţa

ro

19 May, 2011 12:50 1049 Marime text

Timp de două zile, începând de mâine, elevi din toată ţara vin la Constanţa pentru a participa la concursul şcolar de limba latină Certamen Ovidianum Ponticum (Întrecerea ovidienilor la Pontul Euxin).

Certamen Ovidianum Ponticum este un concurs dedicat limbilor clasice, ce se desfăşoară în fiecare an la Constanţa, din 1993, la iniţiativa catedrei de limba latină de la Liceul Teoretic „George Călinescu" din Constanţa. Un concurs similar se desfăşoară în Italia, la Sulmona, în oraşul natal al poetului latin Ovidius.

Cei care se înscriu la concurs trebuie să cunoască opera lui Ovidiu, primul poet al ţinuturilor danubio-pontice, să recepteze opera ovidiană în cultura literară europeană de-a lungul secolelor precum şi modernitatea operei lui Ovidiu.

La concurs s-au înscris 130 de elevi de liceu şi profesori din toată ţara. Ei au pregătit un eseu despre opera lui Ovidiu. De asemenea, ei au avut de tradus un fragment din opera lui.

Concursul se va deschide, mâine, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria", iar vineri îşi va muta locaţia la Liceul Teoretic „George Călinescu" din Constanţa

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, începând cu ora 9.30, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii