Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Un procuror şi un ofiţer SRI petrec Revelionul în puşcărie

ro

30 Dec, 2010 18:32 1379 Marime text

Florin Apostu prim procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu şi Tiberiu Narcis Popescu ofiţer SRI, arestaţi pentru corupţie au fost transferaţi la Constanţa.

Unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie care au zguduit, în ultimii ani, Justiţia românească va fi judecat la Constanţa, cazul fiind strămutat la cererea Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Nicuşor Apostu şi Tiberiu Narcis Popescu, ofiţerul SRI au fost arestaţi la sfârşitul lunii decembrie pentru infracţiuni de corupţie.

Cei doi sunt singurii arestaţi: în dosar au mai fost trimişi în judecată încă patru persoane, oameni de afaceri din zonă acuzaţi că l-au mituit pe procuror, însă acestea sunt cercetate în stare de libertate.

Un procuror, sute de infracţiuni

Potrivit procurorilor DNA Alba Iulia, prim procurorul este acuzat de comiterea a nu mai puţin de 130 de infracţiuni. Contra unor sume de bani, procurorul casa dosare, falsifica semnături şi distrugea probe din dosare în favoare. Ofiţerul SRI îşi avea rolul lor: potrivit anchetatorilor în data de 5 august 2010, ofiţerul i-a adus lui Apostu un plic conţinând suma de 400 euro şi ulterior suma de 1500 lei în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal referitor la cercetarea unei persoane pentru mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Trimişi la tratament

Cazul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa iar cei doi deţinuţi de lux au fost transferaţi, odată cu dosarul, la Penitenciarul Poarta Albă. Nu au putut suporta regimul din celule: la o zi de la transfer au cerut şi obţinut să fie duşi în spitalul penitenciar, pe motive medicale. Transferul s-a făcut cu acordul medicului penitenciarului Poarta Albă.

Prima decizie luată de magistraţii constănţeni în privinţa lor a fost menţinerea lor în arest pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24 decembrie.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii