Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de seară Tragedie în lumea teatrului constănţean! A murit actorul Eugen Mazilu

ro

25 Aug, 2011 11:43 1211 Marime text

Cunoscutul actor constănţean Eugen Mazilu a decedat din cauza unei complicaţii apărute în urma unei operaţii chirurgicale la care a fost supus de curând. De 48 de ore actorul se afla în comă profundă.

Actorul a suferit un infarct şi după un tratament dădea semne să îşi revină. Din păcate, doctorii nu l-au mai putut salva în urma unei complicaţii. Eugen Mazilu avea 62 de ani.

Eugen Mazilu a absolvit în anul 1972 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, la clasa profeosrilor Ion Cojar şi Constantin Codrescu. A ocupat funcţia de director al Teatrului Dramatic Constanţa în perioada 1985 - 1990 şi a avut în palmares 100 de roluri principale şi secundare.

Actorul a debutat la Constanţa în anul 1973, debutând în spectacolul „Io, Mircea Voievod", în regia lui Constantin Dinischiotu. A fost renumit pentru rolurile din spectacolele de comedie, însă s-a remarcat şi prin interpretarea din drama psihologică „Vânătoarea de raţe", de Al. Vampilov.

Geni, aşa cum îl alintau prietenii, era o fire veselă. Un om atent cu cei din jur şi foarte preocupat de soarta teatrului.„Un om veşnic tânăr, vesel, plin de nerv, risipind peste tot vorbe de duh şi voioşie, ca un neobosit spiriduş histrionic, gata oricând să dea un bobârnac savantelor tristeţi ale scenei, pentru a ne reaminti că trăim în lumea minunată a teatrului", consemnează Anaid Tavitian şi Georgeta Mărtoiu, în lucrarea „Thalia ex Ponto, la cumpănă de milenii".

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii