Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de seară Sportivul constănţean Paul Dicu a pornit spre maratonul din Maroc

ro

30 Mar, 2011 11:57 956 Marime text

Astăzi, sportivul Paul Dicu (40 de ani) a pornit spre Bucureşti. Mâine are avion spre Franţa şi, de acolo, spre Maroc, unde va participa la unul dintre cele mai dure competiţii din lume: Marathon des Sables: 250 de kilometri de alergare prin deşert cu rucsacul plin în spate.

„Am mari emoţii, dar sper ca totul să fie bine. Am nevoie ca toţi cei care cred în mine să îmi ţină pumnii", spune Paul cu vocea tremurată.

A reuşit să îşi cumpere echipamentul în ultima clipă. Cheltuielile pentru competiţie au fost destul de mari, dar s-au găsit câţiva sponsori care au crezut în ceea ce Paul Dicu vrea să facă.

Competiţia începe la 2 aprilie, iar Paul este concurentul cu numărul 100 care s-a înscris în concurs. Este al doilea român care se încumetă sa participe la maraton, după Gabriel Laczko la ediţia de anul trecut a maratonului. Greutatea nu trebuie să depăşească 15 kilograme, în funcţie de cât decide fiecare că are nevoie să care cu el, altfel riscă să fie descalificat.

90 de kilometri

În timpul maratonului, în zilele 4 şi 5 de concurs se aleargă continuu pe o distanţă de 90 de kilometri. Este hop-ul cel mai de temut al competiţiei. Lungimea totală a distanţei de parcurs este de 250 de kilometri.

Ziua se aleargă la temperaturi maxime de 47 de grade, iar noaptea se doarme în sacii de dormit pe care sportivii şi-i cară, la temperaturi de 5 grade Celsius. Nisipul pătrunde prin încălţăminte, iar rănile provocate la picioare sunt crunte.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii