Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Reacții ale familiilor militarilor morți la Tuzla - „I-au trimis la moarte, cu un hârb de 50 de ani!"

ro

21 Sep, 2010 14:01 736 Marime text

Familiile au aflat de la ziariștii „Adevărul de Seară" rezultatul anchetei Parchetului Militar București făcute în tragedia aviatică de la Tuzla, din data de 5 iulie, când un avion Antonov 2 s-a prăbuşit pe aerodrom. Dintre cei 14 militari de la bord, au supravieţuit doar doi. Restul au ars de vii.

Procurorii au tras concluzia că dezastrul aviatic a fost cauzat de o defecţiune tehnică „ce nu putea fi prevăzută". Practic, materialul aparatului de zbor ar fi cedat, din cauze necunoscute.

Martorul tragediei de la Tuzla: „Îi auzeam cum urlă înăuntru"

Presupusul erou de la Tuzla, martor-cheie în anchetă

„Mie nu mi-e frică. Vreau adevărul!"

Mama fruntaşului Vlăduţ Sărman (...), Emilia Sărman, s-a declarat complet nemulţumită de rezultatul care arată că nimeni nu este responsabil pentru moartea fiului său. „I-am dat în judecată şi deja avem un prim termen în proces. Nu e posibil aşa ceva. Trimiţi trupe speciale la antrenamente de tip NATO, cu un hârb construit acum 50 de ani? I-au trimis la moarte sigură! Nimeni nu mă poate convinge că au crezut că un avion costruit în 1960 va zbura perfect", a declarat Emilia Sărman.

Catastrofa aviatică de la Tuzla, cauzată de defecţiuni tehnice

„Voi cere expert NATO! Vor fi chemaţi cu toţii în instanţă să dea socoteală româneşte. La 60 de ani nu mi-e frică, nu are de cine să îmi fie frică, vreau adevărul. Vreau să ştiu dacă zborul respectiv era conform standardelor NATO pentru că era un antrenament special. Nu e posibil să dea o asemenea soluţie. Nu sunt de acord, nu o accept. Am crescut un copil până la 26 de ani, un băiat care era devotat întrutotul Armatei, iar ei mi l-au omorât", a spus mama militarului.

„A fost mâna destinului"

Ştefana Cişmaşu, soţia maistrului militar Florin Claudiu Cişmaşu (...), s-a resemnat cu ideea că, indiferent dacă există sau nu un responsabil pentru cele petrecute, nimic nu îl va mai aduce pe soţul ei înapoi. „Nu am ce să fac, trebuie să merg înainte. Probabil a fost mâna destinului, aşa a vrut Dumnezeu, să îi ia la el doar pe cei buni la suflet. Acum sunt unicul susţinător al familiei şi mă consolez cu gîndul că Florin nu m-a lăsat singură pe lume, mi i-a lăsat pe cei doi copii ai noştri. Sunt convinsă că ne ajută de sus", a spus Ştefana Cişmaşu.

Ministerul Apărării Naționale a promis văduvelor militarilor că le va angaja în Armată, dacă doresc.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii