Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de seară Părintele Arsenie Papacioc a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni

ro

22 Jul, 2011 11:39 930 Marime text

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei a oficiat slujba de înhumare a Părintelui Papacioc, în incinta mănăstirii Techirghiol. Mii de oameni şi-au luat rămas bun de la cel care a fost numit „Patriarhul oamenilor simpli".

Părintele era, din anul 1976, duhovnicul mânăstirii „Sfânta Maria" din Techirghiol. Acesta s-a stins sub ochii măicuţelor care îl îngrijeau. „Nu a spus nimic. S-a stins frumos, s-a mutat la Domnul pe care l-a slujit toată viaţa", a spus părintele Viorel Daniel Pasmangiu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sfântul Prooroc Moise" din Techirghiol.

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, Mitropolitul Teofan al Moldovei, Arhiepiscopul Casian al Galaţiului şi Ambrozie al Giurgiului. „Părintele Arsenie Papacioc a înţeles că n-are voie să zică niciodată nu pot. A fost mereu la îndemâna tuturor cu sfaturi. A avut un fel de a se dărui cu totul. Niciodată nu i-au lipsit bucuria şi rugăciune", a declarat Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii