Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Nava amiral a Poliţiei de Frontieră Constanţa primeşte numele „Ştefan cel Mare"

ro

22 Sep, 2010 13:08 1116 Marime text

Cea mai mare navă aflată în dotarea Poliţiei de Frontieră va executa mâine prima misiune oficială. Vasul „amiral" al Poliţiei este de fabricaţie românească şi a costat aproape 24 de milioane de euro.

Nava a fost fabricată la Şantierul Naval Galaţi fiind terminată în luna mai. Construcţia a costat 24,7 milioane de euro, din fonduri Schengen. „Este cea mai mare navă a Poliţiei de Frontieră. Are o lungime de 66 de metri iar viteza de patrulare este de 21 de noduri, o viteză mare pentru un vas de asemenea dimensiuni", a declarat comisarul şef Adrian Burcea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Vasul va fi folosit în misiuni de prevenirea şi combaterea pirateriei şi a actelor teroriste, controlul navelor şi ambarcaţiunilor, căutarea navelor aflate în pericol şi salvarea echipajelor acestora.

„Vedeta", care a fost botezată la ieşirea din şantier MAI 1105, va primi mâine numele de Ştefan cel Mare, patronul spiritual al Poliţiei de Frontieră. „Naşul" va fi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Alte două nave de intervenţie, intrate recent în dotarea Poliţiei de Frontieră, fabricate în Israel şi a căror valoare totală ajunge la 24 milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene, vor primi pavilionul românesc mâine.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii