Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară INEDIT Iapa „Benzen" conduce protestul împotriva scumpirii carburantului

ro

20 Jan, 2011 11:49 922 Marime text

Zeci de şoferi din Năvodari şi Constanţa au protestat şi astăzi împotriva scumpirii benzinei. Organizatorul mitingului este un şofer care are carnet de doar patru luni.

Centrul oraşului Năvodari a fost, şi în aceată seară, plin de şoferi nemulţumiţi de majorările de preţ ale carburantului. Peste 30 de conducători auto şi-au lipit pe maşini, în semn de protest, afişe prin care cer micşorarea preţului la benzină.

Alexandru Danielescu (19 ani) este cel care a organizat manifestarea. Este şofer cu acte în regulă de doar patru luni şi este revoltat că trebuie să dea tot mai mulţi bani pentru a alimenta. „În urmă cu trei zile mi-a venit ideea de a ne alătura protestelor. Părinţii mi-au cumpărat maşina, dar nu le pot cere bani şi pentru benzină", a spus Alexandru.

Protestatarii au apelat la o metodă inedită de a se face auziţi: au adus o iapă care să conducă coloana de maşini spre una dintre benzinăriile din apropierea oraşului. „O cheamă Doina şi are opt ani, dar am botezat-o Benzen în această seară. Are un cap putere şi nu te costă mai nimic să o «alimentezi»", a spus Emil, tânărul care are grijă de animal. Tot el spune că intenţionează să mai aducă un alt cal la protest.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii