Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul de seara Fiica afaceristului Vasile Sponti a luat bacalaureatul cu nota 10

ro

06 Jul, 2010 13:28 2255 Marime text

În judeţul Constanţa s-a luat o singură medie de 10 la examenul de bacalaureat. Aceasta a fost obţinută de una dintre elevele Colegiului  Naţional Mircea cel Bătrân, Iuliana Sponti.
Cadrele didactice spun că Iuliana se afla printre elevii buni ai colegiului, deşi nu a fost niciodată olimpică la vreo materie. Singura dată când a obţinut o medalie de bronz a fost în clasa a IX-a la un proiect pe teme de mediu.

Ea a fost urmată în clasamentul celor mai bune note la bacalaureat de Raul Marian Mărunţoiu, care a obţinut media finală de 9.90. Şefa de promoţie din acest an, Corina Preda, a obţinut media 9.70.
Iuliana Sponti este fiica afaceristului Vasile Sponti, care a fost cercetat în dosarul „Miralen“ timp de aproape şase ani, alături de alte zece nume. Tatăl Iulianei a primit anul trecut o sentinţă cu executare: şase ani şi jumătate de închisoare.

Se aştepta să ia o notă mare

Liceanca spune că nu se aştepta să ia nota 10 la Limba şi literatura română. „În rest, la celelate discipline eram convinsă că voi obţine nota maximă“, a declarat ea pentru Adevărul de Seară.
Tânăra îşi va depune zilele viitoare dosarul la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ovidius pentru că vrea să urmeze o carieră de notar sau jurist. „Nu vreau să devin avocat pentru că nu-mi place această meserie“, a mai spus fata.
După câteva luni în care s-a pregătit pentru examenul de maturitate, Iuliana va pleca într-o excursie în străinătate împreună cu familia şi câţiva prieteni apropiaţi.

„Nu am decis încă unde vom pleca. Mă voi decide după admiterea la facultate“, a completat ea.

www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii