Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul de seara Ele sunt cele mai frumoase romance din diaspora!

ro

11 Aug, 2010 13:52 3529 Marime text

missd1.jpgDin Festivalulul Callatis de la Mangalia a rămas doar Miss Diaspora, eveniment care va avea loc duminică la Hotel Paradiso.

În urma unor prelesecții care au durat aproape șase luni, fiecare comunitate de români și-a desemnat cele mai frumoase, dar și talentate reprezentante.

Sunt 23 de candidate la titlul de Miss Diaspora, tinere cu vârsta de până în 22 de ani. Au sosit la Mangalia în urmă cu o săptămână și au început pregătirea cu maestrul Ion Tugearu și Cristian Mihăilescu pentru dicție și mișcare scenică.

missd2.jpg

Mădălina Samar, reprezentanta Palestinei, tară aflată în premieră la Miss Diaspora.

„În premieră, Miss Diapora are o reprezentantă din Palestina, care se luptă pentru coroniță cu românce din Canada, SUA, Marea Britanie, Ucraina, Spania, Germania, Italia, Australia și Republica Moldova“, a declarat producătorul Cornel Diaconu.

Elizabeta Găluşcă este preferată

Duminică, de la ora 20.00, acestea se vor prezenta în fața juriului, însă până atunci ele pot fi votate și pe internet, pe pagina  www.missdiaspora.ro.

Până în prezent, cele mai multe voturi - peste 7.000 le-a primit Elizabeta Gălușcă, din Australia.


La Mangalia, ele vor avea de trecut un test de cultură românească și, în premieră, tinerele vor concepe un proiect ce vizează imaginea României în lume.

Concursul va fi prezentat în direct pe postul de televizine B1TV, iar în seara evenimentului vor susține recitaluri, printre alții, Cornelia Tihon și Felicia Filip.

„În avanpremiera concursului, sâmbătă, la Hotel Paradiso, se va desfășura tradiționalul Festival al plăcintelor dobrogene“, a spus producătorul Cornel Diaconu.

Lacrimile lui Cornel Diaconu

Din cauza disensiunilor din ultimii ani dintre Primăria Mangalia și deținătorul legal al brandului Festivalului Callatis, regizorul Cornel Diaconu (prin SC Aldaco Film), ediția 2010 a Festivalului Callatis nu va mai avea loc. Însă, brandul Callatis va fi purtat, din toamnă, în toate marile orașe ale țării, sub forma unor spectacole în aer liber.

missd3.jpg

Cornel Diaconu, Matei Miko și Felicia Filip, la Mangalia.

„Disensiunile au fost generate de impunerea în program de către Primăria Mangalia a unor interpreți medicocrii, dar și calitatea tehnică deficitară a transmisiei la televiziune a ediției 2009, din cauza închirierii unei aparaturi neadecvate. Totodată, Primăria Mangalia nu s-a achitat nici până în prezent de obligațiile financiare asumate față de echipa tehnică și artistică antrenată în derularea ediției 2009“, a spus Cornel Diaconu.

SC Aldaco Film este deținătorul legal al mărcilor înregistrate Festivalul Callatis, decor scenă festival (imaginea Festivalului Callatis, și anume scena scoică din Portul turistic Mangalia), al brandurilor Miss Diaspora, Steaua de Mare, Hai Acasă, Callatis Club.

Ieri, la Mangalia, Cornel Diaconu, alături de Matei Miko, cei care au inițiat acest festival, au prezentat un remember al anilor de Callatis. A fost un moment emoționat din care nu au lipsit lacrimile celor care s-au aflat în spatele acestei manifestări maraton. Soprana Felicia Filip, care a purtat brandul Callatis în cadrul comunităților românești din toată lumea, a specificat faptul că acest festival a fost de fapt o stare de spirit care nu trebuie să dispară.

www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii