Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul de seara Delapidare de milioane la spitalul Cernavoda

ro

31 Jul, 2010 15:02 596 Marime text

Şase persoane dintre care patru din cadrul personalului economico-financiar al spitalului Cernavodă, au fost trimise în judecată de procurori după ce au delapidat din fondurile spitalului 2,3 milioane lei vechi.

Grupul a „operat“ în perioada 2006- 2010. Învinuiţii sunt Ionel Iulia contabil şef, Adela Nicoleta Dode - contabil, Maria – Isabela Haslovschi - referent reurse umane, Marian Dode - administrator al SC Kataring SRL, Aurora Dinicu - director financiar contabil, Elvira Dinu- administrator la SC Farmacia Salix SRL Cernavodă, sunt inculpaţi pentru delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Contracte fictive şi achiziţii false

Concret, banii au fost deturnaţi pe trei căi. Prima a fost încheierea unui contract fictiv cu firma de catering, pentru furnizare de alimente, asta în condiţiile în care societatea nu a avut niciodată activitate sau vreun angajat.

Cea de-a doua s-a legat de presupuse achiziţii de medicamente de la farmacie, medicamente care nu au ajuns însă la spital, achiziţia fiind doar o modalitate de a scoate banii.

Cea de-a treia modatitate a fost deturnarea unor sume importante din fondul de salarii, direct pe cardurile membrilor  grupului, care în acest fel îşi „alocau“ lunar salarii ce puteau ajunge şi la 10.000 de lei vechi pe lună.

Infracţiunile au ieşit la iveală în urma unui audit făcut la cererea actualei conduceri. 

www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii