Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - Familiile scafandrilor dispăruţi în mare imploră

ro

24 Sep, 2010 12:03 838 Marime text
De 14 zile, rudele celor doi scafandri dispăruţi la 9 septembrie la epava navei Medy nu au părăsit faleza de la Eforie, de unde studiază cu binocluri locul unde au fost văzuţi, ultima oară, Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu.

Camelia Ispas, mama lui Cătălin, spune că autorităţile nu i-au dat niciun răspuns, nu i-au explicat cum au decurs căutările şi nici măcar nu îi explică dacă fiul ei este căutat. „Măcar să le recupereze corpurile. Să ne ajute să îi găsim", a declarat ea.

Rudele şi prietenii dispăruţilor supraveghează cu rândul faleza de la Eforie, de unde pot observa dacă vreo navă, care iese din port, se îndreaptă către locul unde au dispărut scafandrii. Este singura lor sursă de informaţii pentru că nimeni nu le spune cum decurg operaţiunile de căutare sau, măcar, dacă acestea se efectuează.

Constanţa: Nicio veste despre scafandrii dispăruţi. Operaţiunile de salvare sunt în stand-by

„Ce ne facem până la primăvară? Ce vor mai găsi din ei?", a spus Veronica Gruia, logodnica lui Cristian Zarafu.

Constanţa: Dispăruţi în mormântul Mării Negre

Astăzi, ca urmare a unei scrisori adresate de familii ministrului Administraţiei şi Internelor, o navă a Poliţiei de Frontieră, cu scafandri la bord, s-a deplasat la epavă. Specialiştii nu au coborât însă decât la 15 metri adâncime, invocând că au fost nevoiţi să întrerupă misiunea din cauza curenţilor subacvatici puternici.

Scufundări la epava Medy

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa spun că, în cursul zilei de astăzi, un grup de şase scafandri voluntari au făcut scufundări la epava Medy, încercând să găsească trupurile lui Ispas şi Zarafu. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a susţinut acţiunea în cauză solicitând o navă Inspectoratului Poliţiei de Frontieră şi asigurând supravegherea misiunii de căutare cu doi ofiţeri. Din păcate, din cauza curenţilor marini şi a echipamentelor din dotarea voluntarilor, misiunea a fost abandonată imediat ce scafandrii au ajuns la epavă, însă acţiunea de astăzi se va relua în zilele următoare în funcţie de condiţiile meteo de pe mare", a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii