Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa

ro

18 May, 2011 12:47 1297 Marime text

Tânărul inginer specialist în electromecanică îşi vede zilnic, visul cu ochii, pe un perete din camera sa: o motocicletă CBR 1000 RR, viitoarea sa achiziţie.

Dan a moştenit pasiunea pentru motociclete de la tatăl său: „Tata avea o Mobră care nu mai funcţiona de mulţi ani, însă eu mă suiam pe ea. Eram fascinat", îşi aminteşte tânărul.

Îşi dorea să aibă propria motocicletă încă din clasa a şasea. Visul lui a devenit realitate în urmă cu mai bine de patru ani, când a mers tocmai în Italia pentru a-şi cumpăra prima motocicletă: o Honda. „Pentru cunoscători, este o Honda CBR 600 F4i S", explică Dan.

Pasiunea fără limite

Pasiunea pentru motociclete pare să nu fi cunoscut limite în cazul lui Dan. „Mă trezeam devreme, dimineaţa şi ieşeam să-mi testez motorul. Ieşeam pe stradă când aproape nu era trafic", povesteşte Dan zâmbind.

După patru luni, a avut primul accident, din care a scăpat „destul de uşor". „Am fost rănit la umăr, cot, genunchi şi maini. Am rămas cu o deficienţă la un deget, dar sunt teafăr".

Vis pictat

Viul lui Dan este să-şi cumpere o nouă motocicletă, o Honda, replică a celor folosite în cele mai importante curse din lume. „Urmează să o dau pe cea pe care o am acum şi-mi voi lua modelul CBR 1000 RR ", explică Dan.

Un prieten de-al său i-a pictat pe un perete din cameră viitoarea sa motocicletă. „E mai uşor să obţin ceva când îmi văd visul cu ochii. La propriu", spune Dan râzând.

El recunoaşte că este îndrăgostit de motocicletele de viteză. Spune că este conştient de riscurile pe care le presupune pasiunea sa.

„Am grijă mereu. Cand esti pe o motocicleta si vrei sa fii bagat in seama de persoanele din jur, inainte sa te apuce teribilismul ar trebuii să te gândeşti nu cum sa atragi atentia, ci la cine te aşteptă sa vii acasă intreg", spune Dan şi priveşte spre sora si părinţii săi.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii