Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - Angajaţii din învăţământ şi sănătate îşi vor putea cumpăra ANL-urile în care stau cu chirie

ro

09 Dec, 2010 12:17 1008 Marime text

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Legii nr. 152/1998, potrivit căreia locuinţele destinate exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate se vor putea vinde titularilor contractelor de închiriere.

Vânzare se va putea face numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum 1 an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului.

Cu alte cuvinte, regimul juridic al acestor locuinţe a fost schimbat, fiind trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, fiind în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului, respectiv din domeniul sănătăţii, sau în administrarea unor unităţi aflate în subordinea ori sub coordonarea acestor autorităţi.

Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor se vor utiliza numai pentru finanţarea construcţiei de noi locuinţe. Valoarea de vânzare va fi valoarea de înlocuire pe metru pătrat, multiplicată cu suprafaţa construită efectivă, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii