Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de seară „Cartierul“ Mamaia, sub asediul lui Mazăre. Edilul-şef al Constanţei vrea autonomie în staţiune

ro

05 Aug, 2011 11:53 921 Marime text

„Şi aşa avem o mare urâtă, lăsaţi-ne măcar să aducem investitori", a spus primarul la întâlnirea cu hotelierii şi operatorii de pe litoral, deputaţi care au dezbătut astăzi, la Olimp, Legea Turismului.

Legea Turismului a fost dezbătută ieri, la Olimp, de Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor. Au stat la aceeaşi masă adversari politici - primarul Constanţei Radu Măzare şi Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei din Camera Deputaţilor, fostul primar al Mangaliei, Zanfir Orguş, în prezent deputat, şi actualul primar Claudiu Tusac, alături de deputaţi, operatori din turism.

Edilul Constanţei a venit la întrunire cu lecţiile bine făcute de acasă: cu un masterplan, fotografii. „Mi-am pus şi butonieră la camaşă şi am venit să le spun că Ministerul Turismului habar nu are ce se întâmplă pe litoral, dar vine doar să ne încurce", a spus Mazăre.

Conform unui masterplan de dezvoltare a staţiunii Mamaia, realizat de Organizaţia Mondială a Turismului, este necesară construirea unei Riviere tomitane, care să lege Portul Tomis de Mamaia, dar şi a unor complexuri rezidenţiale de locuit permanent în interiorul staţiunii.

Dacă primul punct a eşuat încă de pe vremea când Sulfina Barbu era ministru al Mediului, în privinţa complexurilor rezidenţiale proiectul este în plină dezvoltare în Mamaia. Radu Mazăre a spus că aceste locuinţe de vacanţă sunt salvarea turismului pentru capetele de sezon. Spre exemplu, în blocurile aflate în partea de nord a staţiunii, spre Năvodari, 5.000 de oameni cresc gradul de ocupare al staţiunii în fiecare vară.

„Staţiunile au făcut făcute de comunişti de sine stătătoare. Acest lucru nu mai este valabil astăzi. Mamaia este un cartier al Constanţei, care s-a unit şi cu Năvodari", a spus edilul.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii