Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară A absolvit prima grupă cursul de prim-ajutor organizat de Crucea Roşie

ro

31 Jan, 2011 11:55 1076 Marime text
La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, prăinţi, elevi şi profesori au învăţat de la Crucea Roşie în weekend cum să acorde primul ajutor.

Cu noile echipamente pentru training, formatorii de Cruce Roșie s-au întâlnit sâmbătă cu prima grupă de cursanți - formată din elevi de diferite vârste, părinți și profesori. Cursul-pilot a avut loc la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, gazda proiectului, iar printre învățăcei s-a numărat și directorul instituției, profesor Vasile Nicoară, împreună cu fiica sa.

„Mi-am dorit întotdeauna să știu și să fiu în stare să acord primul-ajutor unei persoane aflate în dificultate. Mă bucur să iau loc în băncile acestui curs organizat în premieră, la colegiul nostru", a declarat directorul Nicoară.

Copiii care au participat la curs au ascultat cu interes indicaţiile privind manevrele de prim-ajutor. „Dacă un coleg se răneşte, ştiu acum ce trebuie să fac, cum să-i acord primul ajutor", spune încântată Oana, elevă în clasa a VI-a la Şcoala nr. 24 Ion Jalea, care a participat la cursuri în acest weekend.

Ideea cursului-pilot a pornit de la o idee a jurnaliștilor de la „Adevărul de Seară", care își doreau să urmeze cursuri de prim-ajutor.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii