Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sambata lui Lazar precede sarbatoarea Floriilor

ro

11 Apr, 2009 09:17 2269 Marime text

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte, cu o zi înainte de Florii, învierea lui Lazăr, fratele Martei şi al Mariei, această zi de sâmbătă fiind numită ''sâmbăta lui Lazăr''.


Iisus a primit vestea că Lazăr este grav bolnav însă nu a plecat spre locul unde trăia acesta decât după doua zile de la aflarea veştii. Ajunge în Betania, împreună cu ucenicii Săi, în cea de-a patra zi de la moartea lui Lazăr.
Marta îl întâmpină pe Iisus, la intrarea în sat, spunându-i 'Doamne, dacă ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit', Hristos răspunzându-i 'Eu sunt învierea şi viaţa!. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit va trăi. §i oricine trăieşte şi crede în Mine, nu va muri niciodată', înţelegându-se prin asta că El este Cel care are putere să biruiască moartea.
În Evanghelia după Ioan, se spune că Hristos a plâns în faţa mormântului lui Lazăr.
El a cerut apoi să fie dată la o parte piatra de la uşa mormântului, i-a mulţumit Tatălui pentru minunea care avea să se întâmple şi apoi l-a chemat pe Lazăr afară. Acesta a ieşit din mormânt aşa cum fusese îngropat, cu mâinile şi picioarele legate cu fâşii de pânză.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii