Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Weekend-ul acesta are loc “târgul de parlamentari”! Primele nume bătute în cuie, cine pleacă și cine rămâne! Minoritățile au deja candidați desemnați

ro

10 Oct, 2020 00:00 6001 Marime text
 • 22 octombrie 2020 este termenul limită pentru depunerea listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente în circumscripţiile electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c.
 • Acest weekend este unul fierbinte atât pentru liberalii constănțeni cât și pentru reprezentanții USR de la malul mării deoarece sunt nevoiți să tranșeze listele pentru parlamentare
 • Cel puțin 10 liberali aveau depuse candidaturile interne pentru parlament
 • PSD are ședință săptămâna viitoare și trebuie să decidă cei patru candidați eligibili pentru că la mai mult nu pot spera
 • Vehiculată drept o posibilă candidată din partea PMP Constanța este mezina familiei Băsescu, Elena, dar rămâne de văzut
 • PRO România Social-Liberală va deschide lista cu Mircea Titus Dobre
 • Din partea Uniunea Democrată Turcă din România candidează Iusein Ibram
 • Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România – a depus o listă care este deschisă de Amet Varol

UPDATE 1: 

În această seară, USR Constanța şi-a definitivat listele de candidați pentru Parlamentul României. Listele vor fi completate cu reprezentanții PLUS Constanța, conform protocolului încheiat înainte de alegerile locale.
 

Camera Deputaţilor:

1. Stelian Ion (USR) 
 2. Cristina Rizea (PLUS)
3. Dumitru Caragheorghe (USR)
4. George Gima (USR)
5. Cristian Florin Stoian (PLUS)
6. Valentin Jalbă (USR)
7. Iulian Călin (PLUS)
8. Constantin Mihai (USR)
9. Dumitru Paris (USR)
10. Mircea Fustaşu (USR)
11. Alexandru Bunghez (USR)

Senat:

1. Remus Negoi (USR)
2. Sorin Andrei (PLUS)
3. Florin Timofte (USR)
4. Doina Moțiu (PLUS)


5. Ramona Dinu (USR) 


UPDATE: 

Biroului Permanent Judeţean și Colegiul Director Judeţean au aprobat în acest weekend candidații PNL Constanţa pentru alegerile parlamentare :

Camera Deputaţilor:

 1. Bogdan Huţucă
 2. Mircea Banias
 3. Marian Cruşoveanu
 4. Bogdan Bola
 5. Sorin Mihai
 6. Mihnea Drumea
 7. Adriana Câmpeanu
 8. Mihaela Scrieciu
 9. Dorin Opreanu
 10. Andrei Dimancea
 11. Cristian Zahariuc
 12. Dănuţ Paţa
 13. Lucian Nichita
 14. Elena Carmen Bratu

Senat:

 1. Septimiu Bourceanu
 2. George Niculescu
 3. Dana Dina
 4. Mariana Mitra
 5. Alexandru Bobe
 6. Bogdan Drugă
 7. Marius Sponoche.

22 octombrie 2020 este termenul limită pentru depunerea listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente în circumscripţiile electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c.
Acest weekend este unul fierbinte atât pentru liberalii constănțeni cât și pentru reprezentanții USR de la malul mării deoarece sunt nevoiți să tranșeze listele pentru parlamentare.
În cazul PNL, listele vor fi aprobate în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent Județean, în timp ce la USR votarea candidaților se va realiza în ședința de Conferință județeană, sâmbătă sau duminică, funcție de cvorum, în sistem de voting eurovision.


Lista PNL ar fi gata și intră la vot!

Până în acest moment, cel puțin 10 liberali aveau depuse candidaturile interne pentru parlament. Printre ei, pe surse s-ar regăsi actualul președinte al organizației, deputatul Bogdan Huțucă, deputatul Mircea Banias al cărui parcurs politic concide acum cu liberalismul și care ar primi locul 2 pe lista de la CD, secretarul general, Marian Crușoveanu tot la CD și Bogdan Bola, locul patru la Camera Deputaților.
Primvicepreședintele Septimiu Bourceanu, locul 1 la Senat. Actualul prefect George Niculescu se află pe lista de la Senat, pe locul 2 dar rămâne de văzut cum se va încheia votul din weekend.
Interesant este că actualul deputat Robert Boroianu nu s-a arătat nici măcar interesat pentru o nouă candidatură.
La USR, vor candida la alegerile interne pentru un nou mandat atât deputatul Ion Stelian cât și senatoarea Ramona Dinu, dar și președintele organizației, Remus Negoi, precum și alți membri.
 

PLUS Constanţa şi-a ales deja candidaţii la alegerile parlamentare

În urma votului liber exprimat al membrilor PLUS Constanța, pe locul întâi a fost aleasă Cristina Rizea. Pe locul doi, a urmat Sorin Andrei, iar locurile trei, patru şi cinci au fost ocupate de Cristian Florin Stoian, Iulian Călin şi Doina Moțiu.
În ordinea clasamentului dat de votul intern, cei cinci candidați vor ocupa pozițiile desemnate pe listele comune ale Alianței USR-PLUS pentru Camera Deputaților și Senat, conform protocolului semnat între USR Constanța și PLUS Constanța, pe 10 septembrie 2020.

 

PSD are ședință săptămâna viitoare

După lovitura din alegerile locale, social-democrații constănțeni se vor reuni săptămâna viitoare să stabilească listele pentru Senat și Camera Deputaților.
Ședința nu se anunță una lipsită de tensiuni, deoarece, chiar și ei sunt constienți că la parlamentarele din acest an, nu vor mai putea obține mai de patru mandate și acela al patrulea la redistribuire.

PSD are în prezent trei senatori – Nicolae Moga, Ștefan Mihu și Liviu Tit Brăiloiu și trei deputați - Cristina Dumitrache, Radu Babuş și George Vişan cărora li se mai adăugă și alți aspiranți.
O variantă pentru Parlament este și președintele organizației municipale, fostul primar Decebal Făgădău. Inițial s-a spus că va avea locul 2 pe listă la Camera Deputaților, dat fiind tensiunile care au apărut după scrutinul din 27 septembrie între organizația condusă de acesta și județ nimic nu este bătut în cuie.
Și președintele filialei, Felix Stroe ar putea să dorească să candideze la Senat, însă fără nicio urmă de răutate, pentru social-democrați doar primul loc de pe listă va fi eligibil.

 

PMP și Pro România –decid și ele pe cine trimit în Parlament

Partidul Mișcarea Populară va lua o decizie în legătură cu lista pentru alegerile parlamentare duminică, când vor participa la București la o ședință internă. Vehiculată drept o posibilă candidată din partea Constanței este mezina familiei Băsescu, Elena, dar rămâne de văzut. O variantă la fel neconfirmată ar putea fi și Ioana Reșit, candidat PMP și la alegerile locale
Pro România și ALDE vor fuziona și se vor prezenta în alegeri împreună sub titulatura de PRO România Social-Liberală. Mircea Titus Dobre, actual deputat se va regăsi cu siguranță pe listele pentru parlamentare.

 

Organizaţiile minorităţilor naţionale ale căror candidaturi au fost admise de către BEC pentru alegerile parlamentare:

Uniunea Democrată Turcă din România – Iusein Ibram
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România – a depus o listă care este deschisă de Amet Varol, urmat de Nida Ablez, Geafar Dincer, Aysel – Gemila Mobin – Eserghep și de Ozgun Arzlan.

Uniunea Sârbilor din România;
Uniunea Bulgară din Banat – România;
Forumul Democrat al Germanilor din România;
Uniunea Culturală a Rutenilor din România;
Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România;
Uniunea Elenă din România;
Asociaţia Macedonenilor din România;
Uniunea Croaţilor din România;
Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT;
Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”;
Asociaţia Liga Albanezilor din România;
Uniunea Ucrainenilor din România;
Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România;
Uniunea Polonezilor din România;
Uniunea Armenilor din România. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii