Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita la Constanța a președintelui Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost cu de toate, precum o shaorma

ro

05 May, 2018 00:00 2281 Marime text
Gradele din termometru și soarele zâmbind pe cer l-au îmboldit pe președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să dea o fugă la Constanța. Și a îmbinat vizita de lucru în calitatea sa oficială de al doilea om în stat cu politica. A vizitat în prima parte a zilei Portul Constanța și a avut o discuție foarte aplicată cu reprezentanții conducerii Administrației Porturilor Maritime Constanța, pe problemele legate de rolul pe care îl pot juca Portul Constanța, căile de navigație maritime și fluviale în dezvoltarea economică a României și a regiunii din care iradiază activitățile maritime, portuare, comerciale. „A fost un prilej foarte bun de a constata că la nivelul Administrației Porturilor Maritime Constanța sunt oameni care au o viziune amplă, o viziune de perspectivă privind rolul pe care îl are un port maritim ca plămân prin care economia respiră“, a explicat Tăriceanu.
 
Al doilea punct al vizitei a fost la Universitatea „Ovidius“ din Constanța cu care are oarecare legătură ce ține de rădăcinile sale profesionale din mediul universitar. „Discuția pe care am avut-o azi cu conducerea universității, cu cadrele didactice, cu studenții a fost o discuție foarte interesantă în care am avut posibilitatea să exprim câteva idei, câteva gânduri. Le-am vorbit în special despre rolul elitelor. Rolul mediului academic e esențial pentru că e locul în care se formează elitele de azi și de mâine. Și când am fost prim-ministru, dar și acum susțin învățământul de nivel înalt, învățământul universitar, în care trebuie să facem investiții, în infrastructură, dar nu numai. Trebuie să înțelegem că fără salarii care să fie atractive, care să fie motivante nu putem să aducem oameni de valoare în universități, care să devină profesorii generațiilor viitoare, nu putem să îi menținem pe cei care în momentul de față funcționează în universități“, a spus șeful Senatului, într-o conferință de presă.
 

Tăriceanu, atac la Iohannis!

 
Călin Popescu Tăriceanu nu a pierdut ocazia să-l mai atace din nou pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a anunțat că trimite la Curtea Constituțională legile justiției și sesizează Comisia de la Veneția. „Președintele României încearcă să obstrucționeze activitatea Parlamentului și nu pot trece cu vederea acest lucru. El trebuie să fie garantul respectării Constituției în România. Presa arată cangrena care s-a instalat în justiția României. Ar trebui ca președintele să arate aceasta! Atitudinea lui, în schimb, a fost mai degrabă de a încerca să acopere abuzurile din Justiție, să arate că situația nu este gravă, când este foarte gravă. Ar trebui să se implice în desecretizarea protocoalelor“, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Liderul ALDE a precizat că nu va da curs invitației de a participa la Cotroceni de Ziua Europei, întrucât „președintele a jignit primul-ministru al României“.
 
Legat de riscul pierderii de către țara noastră a fondurilor europene ca urmare a deciziei Comisiei Europene de a bloca accesul la fondurile comunitare statelor în care justiția și separația puterilor în stat nu sunt respectate, Tăriceanu a spus că România nu se află în această situație pentru că PSD și ALDE vor să consolideze justiția, nu să o confiște. În plus, Tăriceanu a precizat că nu se știe cum se va aplica această decizie și cum se vor cuantifica normele statului de drept în fiecare stat european, nu se știu care vor fi criteriile de apreciere. 
 

L-au adus pe Daraban și vor să-l convingă și pe Puiu Hașotti să li se alăture

 
Președintele ALDE s-a declarat mulțumit de activitatea echipei de la Constanța coordonată de Andrei Gerea și l-a felicitat pe proaspătul lider al filialei ALDE de la municipiul Constanța, Gabriel Daraban. „Este ca în business: win-win“. Tăriceanu a mai afirmat că în orașul de la malul mării ALDE și-a triplat scorul de la locale - Constanța are 16% în sondaje și suflă în ceafă Partidului Național Liberal. Pe finalul întâlnirii cu presa, Tăriceanu a vorbit și de vechiul său prieten Puiu Hașotti, pe care încearcă să-l aducă în partid.
 

Turismul pe litoral în varianta ALDE

 
În timp ce Gabriel Daraban, președintele ALDE Constanța, a reacționat dur față de consumul de droguri pe litoral și a tras un semnal de alarmă mai ales cu privire la faptul că este gravă acțiunea tinerei care a apărut în direct la televizor în timp ce s-ar fi drogat, Călin Popescu Tăriceanu spune că șansa litoralului românesc de a se bate cu Italia sau Grecia ar fi turismul arheologic sau cel vitivinicol. Mai exact, președintele ALDE propune autorităților dobrogene ca, împreună cu patronatele din turism, să se gândească la crearea unor tururi arheologice la cetățile din Dobrogea sau chiar a unui drum al cramelor până în Delta Dunării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii