Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virginia Ştefănică, despre contractul cu firma pesedistului Jitaru

ro

18 Sep, 2010 00:00 3053 Marime text
virginia_-_virginia_stefanica.jpgDirectorul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, Virginia Ştefănică, a revenit cu declaraţii referitoare la ultimul contract încheiat cu firma pesedistului Ion Jitaru, SC Herarconi SRL.

În ediţia de ieri relatam că SRL-ul a obţinut încă un contract de la instituţiile din administraţia publică locală, de această dată de la SPITVBL. Pe 1 iulie, Herarconi, al cărei patron este Ion Jitaru, membru în Consiliul organizaţiei judeţene PSD Constanţa, a obţinut un nou contract de la instituţia condusă de Virginia Ştefănică. Este vorba, mai exact, despre prestări servicii de transport persoane prin punerea la dispoziţia autorităţii contractante a unui număr de patru conducători auto, cu asigurarea serviciilor de întreţinere a autoturismelor aflate în dotare (revizii periodice şi spălări interioare şi exterioare), precum şi de asigurarea combustibilului necesar, aşa cum aflăm din anunţul de atribuire publicat în SEAP. Valoarea estimată a contractului este egală cu cea de atribuire: 11.165,42 lei fără TVA. Durata contractului va fi de opt luni. De precizat că tot firma lui Jitaru se ocupă şi de curăţenia sediului SPITVBL. Ceea ce a ridicat un semn de întrebare a fost faptul că tipul procedurii de achiziţie a fost negocierea fără anunţ de participare, justificată prin faptul că „lucrările/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice“. Pentru a ne lămuri de ce nu a fost publicat un anunţ de participare, am contactat-o telefonic joi pe Virginia Ştefănică, directorul SPITVBL. A spus că se va interesa şi va reveni cu amănunte. Ieri, şefa de la Taxe şi Impozite a revenit cu detalii suplimentare legate de colaborarea cu Herarconi.

Şefa SPITVBL: „Este un act adiţional“

Virginia Ştefănică a precizat ieri că este vorba despre un act adiţional la contractul de transport persoane încheiat de municipiul Constanţa, în urma unei proceduri de achiziţie, cu Herarconi. „La desprinderea instituţiei noastre de municipiu, am preluat o parte din contractul de transport persoane. Mai exact, instituţiile subordonate administraţiei locale a municipiului Constanţa au preluat o parte din contractul cu Herarconi. La această preluare, noi am încheiat contract separat cu ei. A fost nevoie de o suplimentare pentru că la restructurare am pierdut 32 de angajaţi, dintre care cinci efectuau şi servicii de curierat. Ca urmare, am mai avut nevoie de doi şoferi. Pentru asta este suma suplimentată prin acest contract, care include şi diferenţa de TVA, după ce taxa a fost majorată“, a precizat directorul SPITVBL, Virginia Ştefănică.    
Reamintim că Herarconi a obţinut, la începutul anului, de la municipiul Constanţa, reprezentat de Radu Mazăre, contractul privind serviciul de transport persoane. Este vorba, mai exact, despre un acord-cadru pe trei ani, pentru care firma pesedistului Jitaru a obţinut impresionanta sumă de 7.331.461,11 lei fără TVA, adică peste 70 de miliarde de lei vechi. Contractul prevede asigurarea şoferilor, dar mai include - cel puţin aşa se precizează în documente - combustibil, revizii tehnice, reparaţii uzuale, materiale consumabile, inspecţia tehnică periodică obligatorie, spălat auto interior şi exterior de patru ori pe lună, anvelope la 40.000 km şi acumulator la 24 de luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mache 19 Sep, 2010 15:24 Da pe-asta nu o mai schimba nimeni ca ne-am saturat de mutra ei in fiecare zi in ziare