Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videanu „PD-L nu s-a iubit cu PSD" (galerie foto)

ro

04 Sep, 2009 02:52 1632 Marime text

scoala_pdl.jpgÎn perioada 2 - 6 septembrie are loc, la Costineşti, Şcoala de Vară a Partidului Democrat Liberal. În deschiderea lucrărilor, care a avut loc ieri, de la ora 10.00, la Complex „Vox Maris" din staţiune, au fost prezenţi, pe lângă liderii partidului din întreaga ţară, şi unii dintre cei mai importanţi reprezentanţi de la vârful formaţiunii: Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Sulfina Barbu şi Vasile Blaga. Absenţii deschiderii Şcolii de Vară a PD-L-ului au fost Gheorghe Pogea şi Elena Udrea. Alături de aceştia s-au aflat şi toţi parlamentarii constănţeni - Mircea Banias, Zanfir Iorguş, Maria Stavrositu, Constantin Chirilă.

Sunt aşteptaţi să prezinte participanţilor o serie de teme, în zilele următoare, Raluca Tucan, Emil Boc, Roberta Anastase, Mircea Toader, Monica Macovei, Cristian Preda, dar şi primari din ţară - Mircea Hava (Alba Iulia), Cătălin Flutur (Botoşani), Gheorghe Falcă (Arad), Dorin Florea (Târgu Mureş), Antonie Solomon (Craiova).

Adriean Videanu a deschis evenimentul de la malul mării cu o serie de declaraţii politice îndreptate împotriva partenerilor de coaliţie: „Nu ne mai interesează ce face PSD-ul, noi mergem înainte. E strict treaba PSD-ului să facă ce vrea, să participe la guvernare sau nu, la modernizarea statului sau nu. Noi, PD-L-ul, nu ne-am iubit şi nici nu ne iubim cu PSD-ul şi nu vom mai accepta atitudinea duplicitară a acestui partid, care dă publicităţii aşa-zise înregistrări secrete, care nu fac însă nimic altceva decât să afecteze imaginea actului de guvernare", a declarat Videanu, care a mai precizat că actuala coaliţie este rezultatul alegerilor de anul trecut, din toamnă.

La rândul său, Vasile Blaga a adăugat că PD-L-ul a ajuns să nu mai înţeleagă cum stă treaba cu „puterea", pentru că, înainte, PSD-ul spunea că este în opoziţie, dar era cu puterea, acum spun că sunt la putere, dar de fapt sunt şi în opoziţie", a concluzionat Blaga.

Theodor Stolojan a avut un mesaj ceva mai moderat, axat în special pe contribuţia PD-L la progresul ţării: „PD-L-ul este singurul partid al progresului, în timp ce PSD-ul este un partid pe care l-am considerat partener, dar care acum este o frână împotriva Guvernului".

Zilele următoare, la Costineşti, pedeliştii vor susţine seminarii pe diferite teme, ce abordează criza economică, reformele structurale ale societăţii româneşti, reforma instituţiilor statului, descentralizarea şi deconcentrarea serviciilor publice etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii