Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR solicită sistarea comerțului cu Rusia și prezintă o analiză a vaselor rusești care trec prin Portul Constanța (DOCUMENTE)

ro

06 Apr, 2022 00:00 2767 Marime text
  • În intervalul 6 martie – 4 aprilie 2022, au fost 43 de intrări și ieșiri în/din Portul Constanța ale unor nave aparținând Federației Ruse
  • Detalii despre intrări/ieșiri pot fi găsite în secțiunea „documente”
  • USR spune că vine, astfel, în sprijinul premierului Nicolae Ciucă, după ce acesta a lăsat a se înțelege că nu știe exact ce se întâmplă în Portul Constanța și că va fi făcută o analiză înainte de a lua o eventuală decizie de stopare a comerțului cu Federația Rusă
  • USR, solicită sistarea comerțului cu Rusia
 

După ce Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a cerut Guvernului sistarea oricărei forme de comerț cu Rusia, premierul Nicolae Ciucă a răspuns „vom analiza și vom lua o decizie”.
 
USR vine în ajutorul premierului și îi prezintă analiza vaselor rusești care au intrat și ieșit în ultima lună în/din Portul Constanța, astfel încât Executivul să poată lua fără întârziere decizia sistării schimburilor comerciale cu Rusia.
 
În intervalul 6 martie – 4 aprilie 2022, au fost 43 de intrări și ieșiri în/din Portul Constanța ale unor nave aparținând Federației Ruse. Detalii despre intrări/ieșiri pot fi găsite în secțiunea „documente”.
 
USR susține că vine, astfel, în sprijinul premierului Nicolae Ciucă, după ce acesta a lăsat a se înțelege că nu știe exact ce se întâmplă în Portul Constanța și că va fi făcută o analiză înainte de a lua o eventuală decizie de stopare a comerțului cu Federația Rusă.
 
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a reluat luni, după ședința Biroului Național al USR, solicitarea de sistare a comerțului cu Rusia.
O solicitare similară a fost formulată de președintele interimar al USR și pe data de 21 martie.

Cătălin Drulă a dat atunci exemplul unor nave sub pavilion rusesc care soseau în Portul Constanța sub privirile nepăsătoare ale statului român, în timp ce tot mai multe state europene și SUA anunțau sancțiuni după sancțiuni.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Prefectul județului Constanța, acuzat de Stelian Ion că a blocat organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii