Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR solicită prefectului județului Constanța să formuleze acțiune în contencios administrativ prin care să fie oprite ilegalitățile urbanistice din Mangalia

ro

24 Jan, 2024 11:26 747 Marime text



USR solicită public Instituției Prefectului Județului Constanța să formuleze acțiunea de contencios administrativ prin care să fie oprite ilegalitățile urbanistice de pe raza municipiului Mangalia.
 
„Pe tot parcursul anului trecut, colega mea Semiran Abdurefi și filiala USR Mangalia s-au luptat cu morile de vânt, încercând să convingă autoritățile competente de faptul că pe faleza orașului Mangalia, practic pe plajă, s-a construit în mod nelegal un imobil P+1.

Construcția nu are avize importante, precum cele de mediu ori avizul obligatoriu al ABADL.
 
Mai mult, imobilul a fost inițial ridicat chiar în lipsa unei autorizații de construire emisă de Primăria Mangalia. Ulterior, deși acest lucru nu mai era posibil din punct de Vedere legal, Primăria Mangalia a eliberat două autorizații de construire.
 
În urma solicitărilor și adreselor transmise instituțiilor de profil de către reprezentanții USR, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a constatat aspecte de nelegalitate atât în ceea ce privește construcția în sine, cât și referitor la autorizațiile emise de către Primăria Mangalia.
 
ISC a înștiințat Prefectura despre aspectele relatate și despre posibilitatea prefectului de a ataca în instanță aceste documente ilegale în vederea anulării lor", a precizat deputatul Stelian Ion, președintele USR Constanța.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii