Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR solicită demiterea ministrului Finanțelor, Adrian Câciu

ro

19 Apr, 2022 12:29 2562 Marime text
foto: Facebook/ Adrian Câciu

USR solicită demiterea ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, pe care îl consideră „principalul vinovat pentru dobânzile uriaşe pe care le plăteşte România".

„România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar şi cel mai mare deficit de cont curent dintre toate statele UE. Pentru că nu a ţinut în frâu cheltuielile statului, pentru că nu a promovat măsuri care să ajute economia şi pentru lipsa de credibilitate în faţa partenerilor externi, principalele cauze ale dobânzilor uriaşe pe care România trebuie să le plătească, USR solicită demiterea de urgenţă a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu", se arată într-un comunicat.

USR susține că rata dobânzii pe termen lung (împrumuturi pe zece ani) pentru România este de 6,83%, un nivel mai mare decât în cazul unor state puternic criticate în blocul comunitar pentru politicile economice şi sociale, precum Ungaria şi Polonia.

Totodată, arată USR, Grecia, stat care a trecut printr-o gravă criză economică şi de credibilitate, plăteşte o dobândă pe termen lung de doar 2,92%, în timp ce Bulgaria se împrumută cu doar 1,9% - „România plătește enorm și în comparație cu state care nu fac parte din UE”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii