Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:19 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR PLUS recunoaște că a schimbat patru membri din CA ai Administrației Porturilor Maritime Constanța SA

ro

19 Apr, 2021 00:00 2626 Marime text

 

  • Noii administratori provizorii sunt Mihai-Florin Mihail, Adrian Crizbășianu, Bogdan Enache și Cristian Paris

  • Aceștia au fost numiți pentru un mandat provizoriu de patru luni, după care va fi organizată o selecție pentru administratori cu mandate definitive

  • USR PLUS mai susține că înlocuirea foștilor membri are la bază atât două rapoarte ale Corpului de control

 
Invocând sloganul #RevolutiaBuneiGuvernari, reprezentanții USR PLUS Constanța recunosc că au fost schimbați politic patru membri din Consiliul de Administrație ai Administrației Porturilor Maritime Constanța SA.

“Am promis profesioniști în conducerea companiilor de stat din România și ne ținem de cuvânt! Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și-a asumat de la începutul mandatului să destructureze rețelele de interese și să eficientizeze cheltuirea banului public, iar acum a luat o nouă decizie în această direcție și a numit patru noi membri în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța”, printre care și președintele CA, cu experiență vastă în dezvoltare de companii și eficientizare de procese interne”, așa sună anunțul făcut de USR PLUS Constanța.
Noii administratori provizorii sunt Mihai-Florin Mihail, Adrian Crizbășianu, Bogdan Enache și Cristian Paris. Aceștia au fost numiți pentru un mandat provizoriu de patru luni, după care va fi organizată o selecție pentru administratori cu mandate definitive.
 
USR PLUS mai susține că “înlocuirea foștilor membri are la bază atât două rapoarte ale Corpului de control, cât și o decizie în instanță care arătau nereguli la nivelul numirii lor de la bun început în funcție. Unul dintre acești membri a ajuns cunoscut în spațiul public drept bugetarul cu 600.000 de lei venituri anuale de la stat, datorită cumulului de funcții”.
 
Cei patru membri revocați sunt Elena Petrașcu (șefa CA), Daniela Șerban, Ghiorghe Bătrînca și Mircea Burlacu. Ei fuseseră numiți în funcții în decembrie 2018.
 

Dar cine sunt administratorii numiți de USR PLUS?

 
Mihai-Florin Mihail are experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea de strategii de dezvoltare și management financiar.
Adrian Crizbășianu are 15 ani de experiență în managementul transporturilor maritime și aeriene.
 
Bogdan Enache a ocupat poziții de management la companii precum FedEx, TNT România, Austrian Airlines și Delta Airlines.
 
Cristian Paris a fost administrator adjunct al aeroportului Băneasa și este manager general al Menzies Aviation.


 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Schimbări la CNAPMC Patru administratori, printre care și președintele, înlocuiți de Ministerul Transporturilor

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii