Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța solicită Primăriei și CLM facilități fiscale pentru persoanele fizice și juridice prin reducerea, anularea sau suspendarea unor taxe sau impozite

ro

01 Apr, 2020 00:00 3900 Marime text

 
USR propune, în contextul epidemiei de COVID-19, mai multe măsuri de sprijinire eficientă a persoanelor afectate economic și solicit Primăriei și Consiliului Local Constanța adoptarea de urgență a unor facilități care să îi sprijine pe constănțeni și afacerile lor.
Concret, USR Constanța solicită:

1. Reducerea cu 20% a impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport pentru persoanele fizice și juridice din municipiul Constanța. Reducerea se aplică în afară bonificației acordată pentru plata anticipată a acestora.
2. Suspendarea plății taxei de salubrizare de către persoanele juridice pentru perioada stării de urgență și următoarele 30 de zile din momentul în care starea de urgență a luat sfârșit.
3. Anularea taxei pentru afișaj în scop de publicitate și reclamă pentru anul 2020
4. Prelungirea termenului pentru avizarea anuală a programului de funcționare până la 30.09.2020 și anularea plății taxei pentru eliberarea/vizarea acestuia.
5. Anularea taxei de dezvoltare și promovare a turismului pentru anul 2020.
6. Anularea taxei de tramă stradală pentru posesorii de autovehicule (persoane fizice sau juridice) care și-au suspendat activitatea din cauza crizei generată de coronavirus. Anularea taxei se aplică pentru anul 2020.
Vă reamintim că, până în acest moment, Primăria Constanța a anunțat doar că suspendă măsurile de executare silită și amână achitarea pentru obligațiile fiscale datorate bugetului local pe perioada stării de urgență.
În contextul epidemiei, reprezentanții USR au cerut și Guvernului României măsuri de sprijinire eficientă a persoanelor afectate economic: 830 de lei scutire de impozite pentru fiecare salariat român și 830 de lei ajutor financiar pentru fiecare angajat care și-a pierdut locul de muncă începând cu 1 martie.
Pentru ca aceste măsuri să poată fi suportate de bugetul de stat, USR a propus și o serie de măsuri de ajustare a cheltuielilor statului român și una dintre ele este impozitarea cu 90% a veniturilor obținute de la stat care depășesc salariul președintelui României.

Citește și:

Primăria Constanța suspendă măsurile de executare silită și amână achitarea pentru obligațiile fiscale datorate bugetului local

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 01 Apr, 2020 09:48 Pentru cei care nu au card si sisteme electronice sa fie aminata plata facturilor curente pentru utilitati: telefon,apa,curent,gaz,pina la incetarea stariide urgenta. Eventual, sa fie acceptata iesirea din casa pentru bancomat si plata facturilor la pay point. Nu au fost prevazute aceste aspecte.