Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța cheamă la aceeași masă oamenii politici, administrația, societate civilă, dezvoltatori imobiliari și pentru dezvoltarea coerentă a urbei

ro

07 May, 2020 00:00 2340 Marime text

Vina pentru ridicarea unei construcții nelalocul ei o poartă și dezvoltatorii, din lăcomie, dezinteres pentru ce lasă în urmă sau lipsă de viziune. În schimb, cei care trebuie să vină cu viziunea de dezvoltare a orașului sunt aleșii locali, nu oamenii de afaceri. Iar atâta timp cât tu, primar sau consilier, permiți, fiecare va construi după cum îl taie capul.

USR Constanța transmite că își dorește ca oamenii de afaceri onești să fie partenerii noștri în schimbarea Constanței. “În acest oraș, trebuie făcut ordine, trebuie trasate niște linii roșii, stabilite reglementări clare de urbanism care să nu mai permită anomalii.
Până acum, am văzut doar extreme: primar și aleși locali (cu mici excepții) aserviți intereselor dezvoltatorilor, pe de o parte, sau intenții de blocare a absolut tuturor proiectelor și de demonizare a celor care investesc în acest domeniu, pe cealaltă parte. Două abordări la fel de păguboase, în primul rând pentru locuitori.
Trebuie să ne așezăm la masă oameni politici, angajați ai administrației, societate civilă, dezvoltatori imobiliari și arhitecți pentru a găsi împreună niște linii de dezvoltare coerentă a Constanței, pentru a concretiza perspectiva unui oraș în care să ne facă plăcere să trăim.", spun reprezentanții USR.

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion explică că în 2015, “viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău aproba construirea unui bloc înalt într-o zonă de case iar în mai 2020, apropiați ai lui Strutinski ne-au acuzat de noncombat: marii vinovați am fi noi că nu protestăm, nu Decebal Făgădău și consilierii care votează proiectul strâmb. Fiind calificați în dedesubturi, au găsit și o explicație: dezvoltatorul a sponsorizat USR. Mai întâi, o precizare: dacă cineva face o donație către USR, știu că o face din bună credință, cu dorința de a vedea un alt fel de politică în România. Le voi mulțumi acestor susținători, inclusiv dezvoltatorilor imobiliari când se numără printre ei. Sponsorizarea e firească, dar nu înseamnă vreun tratament preferențial din partea noastră. Avem însă aici o tehnică ticăloasă de a duce în derizoriu bunele intenții. Dacă te implici într-o cauză, oricând se poate găsi cineva să-ți spună că ești suspect pentru că nu te-ai implicat în absolut toate cauzele similare. Pentru că în acest oraș, Decebal Făgădău și consilierii săi au aprobat sute de PUZ-uri abuzive. Dacă ai avea o armată de avocați și tot timpul din lume, tot n-ai putea să le contești pe toate.

De aceea, răul trebuie tăiat de la rădăcină”, susține candidatul USR pentru primăria municipiului Constanța.
Este vorba despre proiectul imobiliar al societății DDN Global SRL. Potrivit actului, pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 14 care ridică un ansamblu residential. Autorizaţia de construire nr. 42 constă în următoarele: „Construire imobil tronson C cu regim de înălţime S+P+8-9e+Nt - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, construire imobil tronson D cu regim de înălţime S+P+4-6e+Nt - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, construire imobil tronson E cu regim de înălţime parter - spaţiu comercial amenajări exterioare în incintă şi împrejmuire teren“.

Citește și:

DDN Global SRL continuă investiţia pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Două blocuri de nouă şi şase etaje

Patrimoniul Euxin SA s-a divizat, pentru majorarea capitalului social al DDN Global SRL. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Cum va arăta ansamblul rezidenţial ridicat de DDN Global SRL pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea (document)

Investiţia imobiliară a DDN Global SRL de pe străzile Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Salcâmilor, la mâna constănţenilor
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii