Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:25 08 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța cere testarea periodică a personalului medical și auxiliar, consiliere psihologică și cazare gratuită. Ce proiect au trimis Consiliului Local? (document)

ro

27 Mar, 2020 00:00 1612 Marime text

USR Constanța solicită autorităților centrale și locale
să aibă în vedere măsuri urgente pentru protejarea
personalului medical și auxiliar. USR Constanța solicită autorităților centrale și locale să aibă în vedere măsuri urgente pentru protejarea
personalului medical și auxiliar.


În acest sens, reprezentanții USR, propun:
1. asigurarea echipamentului de protecție pentru
aceștia (nu este normal să se furnizeze o singură
mască pe zi);
2. testarea periodică a personalului
medical și auxiliar;
3. testarea pacienților care
urmează a fi internați în spital din cauza altor
afecțiuni;
4. consiliere psihologică pentru personalul
medical și cel auxiliar;
5. cazare gratuită, în toată această perioadă, pentru medici, asistente, infirmiere, pentru a evita infectarea familiilor acestora.


Solicitările sunt valabile și în ceea ce îi privește pe medicii de familie.


Totodată, USR Constanța a înaintat Consiliului Local Constanța un proiect de hotărâre ce are în vedere protecția cadrelor medicale și a personalului auxiliar din spitale, care poate fi consultat în secțiunea „Documente”.


Proiectul vizează:

1. Demararea procedurilor de identificare a tuturor spațiilor locative libere, aflate în proprietatea sau în administrarea Municipiului Constanța, indiferent de destinația acestora, cu scopul de a fi puse gratuit la dispoziția cadrelor medicale și a personalului auxiliar, care intră în contact cu pacienți suspecți sau infectați de virusul SARS-CoV-2

2. În cazul în care spațiile locative libere nu sunt suficiente sau nu se ridică la standarde de cazare a cel puțin unui hotel de 3 stele, se vor identifica spații locative de închiriat în regim hotelier, care să respecte standarde de cazare de cel puțin 3 stele.

3. În cazul în care, din diverse motive, cadrele medicale vizate de prezenta hotărâre au nevoie de servicii de îngrijire și supraveghere pentru copiii acestora, se vor identifica soluții în acest sens, în condiții adecvate de protecție și siguranță.

4. Pentru personalul medical și auxiliar supus prezentei hotărâri, hrana se va asigura cu titlu gratuit pe tot parcursul perioadei pentru care este valabilă prezenta hotărâre.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii