Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Uniți, salvăm Pădurea Comorova”. În prima lună a campaniei au fost strânse peste 800 de semnături!

ro

20 May, 2022 00:00 2757 Marime text
  • USR Mangalia speră ca până în luna iulie să adune 2.000 de semnături pentru a depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local
  • Potrivit Codului Administrativ, pentru a fi transformată în hotărâre de Consiliu Local, inițiativa cetățenească are nevoie de nevoie de un număr de semnături echivalent cu 5% din registrul electoral al municipiului Mangaliei
  • În prezent, din Pădurea Comorova mai există doar 395,25 de hectare în proprietatea privată a municipiului Mangalia, suprafață aflată în pericol de dispariție tocmai din cauza statutului juridic pe care îl are în prezent
 

Campania de strângere de semnături „Uniți, salvăm Pădurea Comorova” continuă.

În prima lună a campaniei au fost strânse peste 800 de semnături.

USR Mangalia speră ca până în luna iulie să adune 2.000 de semnături pentru a depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local.

Potrivit Codului Administrativ, pentru a fi transformată în hotărâre de Consiliu Local, inițiativa cetățenească are nevoie de nevoie de un număr de semnături echivalent cu 5% din registrul electoral al municipiului Mangaliei.

Mai precis, este nevoie 1.651 de oameni pentru a salva singura pădure de pe litoralul românesc.

În prezent, din Pădurea Comorova mai există doar 395,25 de hectare în proprietatea privată a municipiului Mangalia, suprafață aflată în pericol de dispariție tocmai din cauza statutului juridic pe care îl are în prezent - fapt ce a permis acțiunile abuzive de împroprietărire a mai multor dezvoltatori imobiliari și, implicit, defrișările masive din anii trecuți.

Mai mult de atât, un proiect anunțat de Primăria Mangalia prevede că o suprafață de 201 de hectare din pădure – proprietate privată - vor fi transformate în parc prin accesarea de fonduri europene.

Inițial, după împădurirea făcută de Regele Carol I, pădurea avea 855 de hectare cu arbori.

Prin această inițiativă, USR Mangalia încearcă să oprească masacrul forestier și să salvăm ce a mai rămas din singura pădure a litoralului românesc.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


USR Constanța dă startul campaniei "Uniți salvăm Pădurea Comorova" (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii