Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un membru al Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa ar putea prelua funcţia lui Nicuşor Constantinescu

ro

24 Apr, 2015 00:00 1980 Marime text
Social-democraţii constănţeni se reunesc, astăzi, de la ora 17.00, într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), prima şedinţă oficială după ce senatorul Nicolae Moga a preluat, interimar, conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. În cadrul evenimentului, se va discuta despre aşa-numita listă neagră a membrilor PSD Constanţa care intră sub incidenţa rezoluţiei Consiliului Naţional al partidului. Amintim că, potrivit noilor prevederi statutare, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia politică. Nu în ultimul rând, membrii PSD trimişi în judecată în cazuri de corupţie pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.

Printre social-democraţii constănţeni afectaţi de rezoluţie se numără Nicolae Matei, primarul suspendat al oraşului Năvodari, Constantin Micu, primarul comunei Tuzla, Dumitru Dedu, primarul din Mircea Vodă, şi Florin Onescu, primarul din Lipniţa.

The curious case of... Nicuşor Constantinescu

În ceea ce priveşte PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, secretarul executiv al organizaţiei, va prezenta, în şedinţa BPJ de azi, situaţia social-democraţilor care, din cauza problemelor pe care le au în justiţie, fie au demisionat deja, fie urmează să demisioneze din funcţiile politice. Un caz aparte îl reprezintă Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Aparte pentru că social-democratul, încă prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, este trimis în judecată pentru un presupus abuz în serviciu, nu pentru fapte de corupţie şi, deci, conform rezoluţiei, nu ar trebui suspendat din funcţia politică. Chiar şi aşa, potrivit unor surse, colegii săi de partid iau în calcul desemnarea (alegerea? numirea?) unui prim-vicepreşedinte interimar, invocând imposibilitatea lui Constantinescu de a-şi exercita funcţia, din moment ce, în prezent, el se află în arest la domiciliu. Dacă se va ajunge la această situaţie, potrivit unor surse din PSD, funcţia de prim-vicepreşedinte a lui Constantinescu ar urma să fie preluată, interimar, de un membru al Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa.


Tot astăzi, Cristian Darie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi trezorier al partidului, ar trebui să le prezinte colegilor săi situaţia financiară a partidului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii