Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR a sărbătorit Ziua Profesorului în lumea turcă

ro

24 Nov, 2012 02:50 2989 Marime text
udttmr1.jpgUniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, ieri, o acţiune dedicată Zilei Profesorului în lumea turcă. Evenimentul a reunit peste 150 de cadre didactice de etnie turcă şi tătară din judeţul Constanţa. La acţiune au participat însă şi preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, actualul deputat al Uniunii, Aledin Amet, actualul candidat al UDTTMR la deputăţie, Varol Amet, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz, dar şi muftiul Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România.

udttmr2.jpgÎn 1981, preşedintele Turciei de la acea vreme, Kenan Evren, l-a declarat pe Kemal Ataturk, post mortem, cel mai mare învăţător al Turciei. Începând din acea zi, la data de 24 noiembrie este sărbătorită Ziua Profesorului în lumea turcă.

În cadrul evenimentului, preşedintele UDTTMR a mărturisit că, deşi nu a fost un elev şi un student „ascultator" - definindu-se, din contră, drept unul destul de rebel - poartă un deosebit respect profesorilor. În contextul sărbătorii, Gelil Eserghep a vorbit despre importanţa pe care Kemal Ataturk, considerat fondatorul Turciei moderne, a avut-o şi continuă să o aibă pentru cultura şi civilizaţia turco-tătară.

udttmr3.jpgDe menţionat este că profesorii prezenţi la eveniment au primit diplome din partea preşedintelui UDTTMR. O astfel de diplomă a primit, simbolic, şi consulul Fusun Aramaz.

Muftiul Iusuf Muurat a declarat, în cadrul acţiunii, că principiul său rămâne unitatea dintre turci şi tătari, unitate de care membrii comunităţii musulmane din România trebuie să dea dovadă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii