Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:16 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TVA-ul la panourile fotovoltaice scade de la 19 la 5%. Amendament depus și admis de Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget

ro

07 Dec, 2022 11:06 1433 Marime text
Amendat depus de către deputatul constănțean PNL Bogdan Huțucă, alături de alți doi colegi de la alte partide, pentru completarea art.291 alin.(3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, ce duce la scăderea TVA-ului pentru panourile fotovoltaice și nu numai. Amendamentul a fost admis.

Astfel, amendamentul la care facem referire îi are ca autori pe deputații Huţucă Bogdan-Iulian, grup PNL, președintele Comisiei Buget - Finante, Simonis Alfred Robert, grup PSD și Prună Cristina-Mădălina, grup USR.

Mai precis, prin amendamentul depus de cei trei se reduce TVA de la 19 la 5% pentru livrarea și instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice sau sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență.

Amendamentul este depus la Art. 291: Cotele (3) Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri și prestări de servicii, având următorul conținut:

„Art. I. - La articolul 291 alineatul (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările și completările ulterioare, după litera o) se introduc două noi litere, literele p) si q), cu următorul cuprins:
 
 
p)livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență care se încadrează în valorile de referință pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1189 al Comisiei și în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1185 al Comisiei și cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a UE pentru a demonstra întrunirea criteriului menționat la articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1369 al Parlamentului European și al Consiliului, destinate locuintelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluțiilor complete, după caz.
 
q)livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență care se încadrează în valorile de referință pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1189 al Comisiei și în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1185 al Comisiei și cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a UE pentru a demonstra întrunirea criteriului menționat la articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1369 al Parlamentului European și al Consiliului,  inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluțiilor complete, după caz,  destinate cladirilor administratiei publice centrale sau locale,  cladirilor entitatilor aflate in coordonarea/subordonarea acestora, cu exceptia societatilor comerciale”.


 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii