Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tronsonul Cernavodă - Medgidia va fi deschis la sfârşitul lunii iulie Vara aceasta vom circula pe toată Autostrada Soarelui (galerie foto)

ro

10 Mar, 2012 02:58 3004 Marime text
02_autostrada_conferinta.jpgVictor Corban, directorul tehnic al Asocierii Astaldi S.p.A. - Max Boegl România SRL Cernavodă, a anunţat vineri, în contextul unei conferinţe de presă, că de la sfârşitul lunii iulie se va putea circula pe tronsonul Cernavodă - Medgidia din A2, pe un singur fir.

În cursul zilei de miercuri au fost reluate, aşa cum a precizat Corban, lucrările la acest tronson, lucrări care ar fi trebuit să înceapă, conform contractului, pe 5 ianuarie 2012, dar care au început mai devreme, în luna noiembrie a anului trecut. Acest lucru reprezintă la momentul actual un beneficiu, dat fiind faptul că poate fi considerat un avans binevenit în execuţia lucrărilor, cu atât mai mult cu cât iarna aceasta condiţiile meteo deosebite au compromis anumite lucrări de terasament de pe acest tronson. Cu toate acestea însă, constructorul şi beneficiarul (n.r. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) sunt optimişti cu privire la termenul de finalizare a lucrărilor.

4 ianuarie 2013, data finalizării tronsonului

La evenimentul de vineri a fost prezent şi Ştefan Mihai, directorul de proiect din partea CNADNR. Conform declaraţiilor lui Mihai, durata lucrărilor de execuţie a tronsonului Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui este de un an. Astfel, la data de 4 ianuarie 2013 acest tronson trebuie să fie finalizat.

Prezent de asemenea la eveniment, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat că instituţia pe care o conduce s-a implicat direct în lucrările la Autostrada Soarelui, în baza unui protocol încheiat între Prefectura Constanţa şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în noiembrie 2010, fapt pentru care nu mai există probleme cu exproprierile.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa şi-a exprimat convingerea că timpul pierdut din cauza fenomenelor meteo va fi recuperat.

Tronsonul Cernavodă - Medgidia ar putea avea două parcări

De precizat este şi că, potrivit spuselor lui Victor Corban, tronsonul Cernavodă - Medgidia ar putea avea două parcări. „S-ar putea să solicităm expropriere suplimentară, pentru că proiectul prevede o singură parcare şi acum am vrea să facem două. O să avem nevoie de o zonă de aproximativ 9.000 de metri pătraţi de expropriat şi mai sunt două zone cu probleme, pentru amplasarea stâlpilor Transelectrica, stâlpi ce trebuie relocaţi", a declarat Corban.

Contractul „Proiectarea şi Construcţia Autostrăzii Cernavodă - Medgidia" a fost semnat pe 21 septembrie 2011. Data începerii contractului a fost 7 octombrie 2011. Autostrada Cernavodă - Medgidia este parte a Coridorului Pan European IV (Budapesta - Sofia - Thessaloniki), care se desfăşoară pe teritoriul României de la Nădlac la Constanţa.

Amintim că acest proiect este realizat prin Programul Operaţional Sectorial Transport şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 498.799.999,87 lei fără TVA. Contribuţia UE este de 63.597.000 lei fără TVA (12,75%).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii