Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de asistenţă tehnică de la Banca Mondială pentru Primăria Constanţa. Oraşul smart se lasă aşteptat!

ro

05 Oct, 2019 00:00 2053 Marime text

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a participat recent la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Băncii Mondiale.
La întâlnire au participat directorul Regional pentru Dezvoltare Durabilă în Europa şi Asia Centrală, Steven Schonberger, directorul Dezvoltare Urbană şi Rezilienţă pentru Europa şi Asia Centrală, David Sislen, directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, Tatiana Proskuryakova, şi directorul executiv în cadrul Consiliului Băncii Mondiale, Florin Vodiţă.


Tema centrală a discuţiilor a vizat acordul de servicii de asistenţă tehnică pe baza căruia municipalitatea pune în aplicare bunele practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.
„Constanţa trece printr-o transformare profundă. Demolăm zidurile care s-au ridicat între sectorul public, societatea civilă şi sectorul privat. Aveam nevoie de acest acord care ne furnizează cele mai bune soluţii ale specialiştilor pentru a dezvolta oraşul pe mai multe planuri. Schimbăm mentalităţi şi lucrăm după proceduri bine stabilite”, a declarat după această întâlnire Decebal Făgădău.


Constanţa a încheiat un acord de asistenţă tehnică, lucrând direct cu Banca Mondială, în 2017, pe o perioadă de trei ani. Obiectivul acestui parteneriat este acela de a transforma Constanţa într-o destinaţie mai atractivă, mai competitivă şi mai smart pentru investitori şi pentru locuitori.


„Aflăm că primarul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale pentru a discuta acordul de servicii de asistenţă tehnică pe baza căruia municipalitatea pune în aplicare bunele practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane. Dacă nu ştiaţi, în 2017 edilul a semnat un acord de asistenţă tehnică pe o perioadă de trei ani pentru „a transforma Constanţa într-o destinaţie mai atractivă, mai competitivă şi mai smart pentru investitori şi pentru locuitori. După aproape 3 ani, ne întrebăm ce a înţeles primarul Făgădău din această poveste? Este Constanţa un oraş mai smart, au năvălit investitorii peste noi, am devenit o destinaţie turistică mai atractivă?”, întreabă retoric preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii