Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tit Brailoiu are completa echipa de subprefecti

ro

27 Feb, 2009 02:23 1937 Marime text

colaj_cap2.jpgClaudiu Palaz rămâne pe poziţie, Mircea Iustian revine ca subprefect, iar Cosmin Andrei ia calea Bucureştiului

Guvernările vin şi trec, iar apartenenţa politică a unor persoane le poate ajuta să promoveze sau, dimpotrivă, poate fi un motiv suficient pentru a fi înlăturate. Şi într-un sens şi-n altul, motivul este acelaşi: asigurarea coerenţei actului de guvernare.

După numirea în funcţia de prefect a social-democratului Tit Liviu Brăiloiu, democrat-liberalii constănţeni aveau misiunea de a-i asigura „secunzii". De ieri, reprezentantul Guvernului în teritoriu poate sta liniştit, întrucât echipa s-a clarificat: Claudiu Palaz rămâne în funcţie, iar în locul lui Cosmin Andrei a fost numit democrat-liberalul Mircea Iustian. Prefectul a confirmat că, deocamdată, nu a stabilit care vor fi atribuţiile subprefecţilor. „După instalarea domnului Iustian, vom discuta şi voi decide care va fi fişa postului pentru fiecare", a adăugat Tit Liviu Brăiloiu. De asemenea, prefectul a menţionat că i-a dat posibilitatea lui Iustian de a-şi găsi un oficial de la Bucureşti care „să facă oficiile", dacă nu, rămâne de văzut cine se va oferi să-l instaleze.

Mircea_Iustian_01.jpgOficializare nocturnă

Târziu, în noaptea de 25 spre 26 februarie, în Monitorul Oficial nr. 116, a fost publicată Hotărârea nr. 152  privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Constanţa de către Mircea Teodor Iustian. Reamintim că fostul deputat PD-L a deţinut această funcţie şi în perioada 1996-2000, pe timpul guvernării Convenţiei Democrate din România (CDR), iar actuala numire a fost posibilă ca urmare a susţinerii organizaţiei judeţene a partidului. După opt ani petrecuţi în Parlamentul României, Iustian va reveni în Prefectura Constanţa şi va încerca să facă o echipă alături de prefectul Tit Liviu Brăiloiu şi omologul său, Claudiu Palaz.

Claudiu_Palaz_11.jpgDe neînlocuit

Negocierile PSD - PD-L la nivel judeţean au adus democrat-liberalilor, printre alte posturi de conducere, şi cele două funcţii de subprefecţi. Însă,  la propunerea a numeroşi primari şi a unor lideri politici, conducerea PD-L Constanţa a decis menţinerea pe funcţie a lui Claudiu Palaz. Dacă pentru Iustian era nevoie de confirmarea scrisă a promovării sale, pentru Palaz nu mai trebuie emisă nicio hotărâre sau decizie prin care să se „permită" continuarea activităţii sale ca înalt funcţionar public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa. Menţinerea sa pe post a fost de bun augur, întrucât acesta colaborează foarte bine cu prefectul şi, având în vedere perioada îndelungată în care a activat ca secretar general şi apoi ca subprefect, experienţa căpătată ar putea fi un atu.

Aceeaşi soartă cu predecesorul


Hotărârea nr. 151 privind aplicarea mobilităţii l-a adus pe Andrei Cosmin în ipostaza de a renunţa, volens-nolens, la funcţia de subprefect al judeţului Constanţa. De altfel, ascensiunea sa profesională a fost, în mare parte, favorizată de carnetul de membru PNL. Acesta i-a adus lui Cosmin Andrei, în vara lui 2004, un mandat de ales local în cadrul Consiliului Local Orăşenesc Năvodari, după care a fost promovat ca subprefect al judeţului Constanţa, înlocuindu-l pe Adrian Nicolaescu, numit inspector guvernamental. Aceeaşi soartă avea să o aibă şi el aproximativ un an mai târziu, deoarece, între timp, a apucat să urmeze cursurile pentru înalţi funcţionari publici. Prin decizia nr. 264 din 25 februarie, fostul subprefect a fost „retrogradat" fiind numit în funcţia publică de inspector guvernamental. Dacă va accepta postul, Cosmin Andrei va avea şansa de a lucra alături de cel a cărui funcţie a obţinut-o cu sprijinul staff-ului PNL Constanţa, Adrian Nicolaescu, şi, eventual, să apeleze la acesta pentru a-l ajuta să desluşească din „tainele" noului său loc de muncă.

{mos_ri:Tit Brailoiu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cool etzu 03 Mar, 2009 21:02 Ce legatura are PSD cu PNL? Se zvoneste in targ ca Palaz vrea s-o ia sefa de cabinet sau pe acolo pe undeva, pe fosta sefa de cabinet a lui Culetu. Nu mai conteaza culoarea politica ci ciolanul.Traiasca PCR(pile,cunostinte,relatii).
  • crisrti 27 Feb, 2009 09:37 FOARTE BINE CA A RAMAS CLAUDIU PALAZ E UN BUN PROFESIONIST POATE DOAR ASA SA REUSIM CEVA CU LONGETIVITATEA PE FUNCTII SA MAI REUSIM CEVA CA DACA STAM SA SCHIMBAM TOATA ZIUA FUNCTIONARI NO SA-I SATURAM NICIODATA
  • doctorand 27 Feb, 2009 08:50 Corect.Palaz are o relatie buna cu prefectul si una f.buna cu PSD.Rezulta ca PSD are un post de prefect si unul de subprefect.Bravo PSD,vedeti ca ati putea sa va mai promovati si alti oameni pe posturile ce revin PDL.