Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Succes” garantat în mai puţin de un an Economatele lui Mazăre s-au „metamorfozat” în cluburi pentru pensionari (galerie foto)

ro

04 Jun, 2013 00:00 2098 Marime text
Cu doar cinci zile înaintea alegerilor locale din vara anului trecut, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, inaugura, cu mare tam-tam, cinci economate pentru pensionari, numite „Magazinul pensionarului”. Era vorba despre magazinele din strada Cişmelei nr. 16 (Tomis Nord), Badea Cârţan, Duiliu Zamfirescu, Dezrobirii şi Piaţa Far 1 (bl. PF 1 parter).

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din octombrie 2012, municipalitatea a decis să mai deschidă un astfel de magazin al pensionarului în cartierul de locuinţe modulare Henri Coandă. Aparent, toate bune şi frumoase. Atâta doar că economatele supermediatizate nu s-au dovedit a fi un succes. Asta pentru că, prin comparaţie, preţurile din magazinele pentru pensionari sunt aceleaşi cu cele practicate de supermarketuri. Fapt care a făcut ca aceste aşa numite economate să fie ocolite de pensionari. Aşadar, imaginea de la inaugurarea magazinelor, atunci când pensionarii se călcau efectiv în picioare, este departe de ceea ce a urmat: prin economatele inaugurare de administraţia Mazăre a bătut vântul.
Mai mult, unele dintre acestea s-au „metamorfozat”, din magazine, în cluburi pentru pensionari. Este cazul celor din strada Cişmelei şi Badea Cârţan. Aici nu mai este nici urmă de alimente, în sediile fostelor economate funcţionând, cum spuneam, cluburi pentru pensionari.

Remember

La momentul inaugurării, primarul Mazăre declara: „Eu îi ajut pe oamenii ăştia cu spaţiile. Le-am dat şapte spaţii unde nu trebuie să plătească chirie”. Printre „oamenii ăştia” sunt membri şi ai familiei Babinciuc pentru că, pentru a deschide aceste magazine pentru pensionari, administraţia publică locală s-a asociat cu RVD şi Pensionarii SA. Societatea, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 341 A, a fost înfiinţată în 2005 şi are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata nespecializat. Asociaţi în această firmă sunt Camelia Lenuţa Trofim şi Steluţa Cătălina Covaciu, cea din urmă fiind şi administrator. La momentul asocierii acestei firme cu municipalitatea, administrator era însă Nicolae Cătălin Văcaru Buzea. Camelia Lenuţa Trofim este nimeni alta decât sora lui Cameliu Babinciuc, unul dintre apropiaţii edilul şef.
Iată, aşadar, că unul dintre cele mai recente proiecte ale primarului municipiului Constanţa, lansat în plină campanie electorală, eşuează în mai puţin de un an de la punerea sa în aplicare. Să fi fost preţurile produselor din economate mult peste puterea de cumpărare a pensionarului constănţean? Sau proiectul a fost, încă de la început, neadaptat realităţilor actuale?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii