Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „Procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori!“

ro

17 Sep, 2018 00:00 698 Marime text
Procurorii DIICOT au transmis în luna iunie, în urma unei decizii luate cu 154 de voturi „pentru” şi 47 „împotrivă”, solicitarea către preşedintele Klaus Iohannis de respingere a numirii lui Felix Bănilă la şefia DIICOT.
 
Motivul invocat de procurorii DIICOT a fost acela că proiectul conceput de Felix Bănilă a fost unul superficial, demonstrând că acesta nu s-a documentat corespunzător, că nu cunoaşte şi nu înţelege structura, competenţa şi aspiraţiile Direcţiei.
 
„Acum e limpede motivul pentru care nominalizarea făcută de Tudorel Toader pentru şefia DIICOT, procurorul Felix Bănilă, a stârnit nemulţumirea Adunării Generale a DIICOT”, notează deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
„Aveau dreptate, iar dovada o avem acum: procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori! Avem jandarmi care bat oameni nevinovaţi, avansaţi de PSD, avem procurori care laudă legislaţia penală concepută pentru a proteja infractorii numiţi şefi peste procurori. Aici se ajunge când politicienii îşi bagă nasul peste tot, când numirile din funcţiile publice se fac de către politicieni, în mod iresponsabil, nu pentru a servi interesului general al societăţii, ci pentru a servi interesului de partid sau de clan mafiot. (…) Ce să te determine să te bagi cu forţa într-o echipă care funcţionează bine fără tine şi care nu te vrea? Principiile statului de drept? Aiurea... Dragi tovarăşi şi pretini, probabil că vă simţiţi bine, încununaţi de atâtea «succesuri», când vedeţi atâtea slugi şi atâţia analfabeţi la conducerea ţării, dar să ştiţi că e doar o victorie de etapă. Suntem din ce în ce mai mulţi cei care ne-am trezit şi punem umărul să scoatem căruţa din noroiul în care aţi înfundat-o! Este doar o chestiune de timp”, susţine deputatul constănţean, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii