Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:15 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „În municipiul Constanţa, nu veţi mai vedea blocuri construite între alte blocuri sau între case pe 500 de mp“

ro

09 Oct, 2019 00:00 1793 Marime text
Municipiul Constanţa este controlat, de cinci mandate, de reprezentanţi ai PSD. Deputatul Stelian Ion de la USR şi-a anunţat oficial intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, „mai hotărât ca oricând să smulgă Constanţa din ghearele hidrei pesediste care a sufocat şi a ţinut în loc oraşul acesta zeci de ani de-a rândul”.
 
Printre primele măsuri pe care Ion spune că le va lua dacă va fi ales primar de către constănţeni se numără un audit extern care va avea la bază restructurarea organigramei Primăriei Constanţa şi creşterea eficienţei departamentelor, deoarece, spune deputatul, „dincolo de consilieri locali, un primar are nevoie de directori profesionişti, care să-şi fi dat examenele pe bune. Cine este competent rămâne, cine a fost angajat pe pile şi doarme în front va pleca”.
 
O altă măsură fără de care oraşul nu poate renaşte este deschiderea porţilor pentru investitori, prin punerea la dispoziţia acestora de facilităţi generoase. Poate cea mai importantă direcţie de acţiune pe care o are în vedere deputatul jurist este recuperarea terenurilor retrocedate de fosta administraţiei Mazăre pe care nu s-a construit încă sau au fost ridicate imobile, fără documente legale.
 
„Ce s-a construit până acum este greu de demolat, eventual doar cele fără autorizaţii, pentru acestea mă pot încumeta să obţin autorizaţii de demolare. În schimb, pentru celelalte terenuri, care nu-s deloc puţine şi ai căror proprietari sunt în expectativă, voi opri orice demers. Voi acţiona la sânge, inclusiv în ceea ce priveşte studiile de însorire sau lipsa locurilor de parcare. În municipiul Constanţa nu veţi mai vedea blocuri construite între alte blocuri sau între case pe 500 de mp. În plus, terenurile care au fost retrocedate, dar pe care nu s-a construit încă, pot fi recuperate. Toate acele spaţii verzi de pe bulevardele comuniste, cele din jurul blocurilor, trebuie aduse înapoi la oraş şi redate locuitorilor”, a afirmat Stelian Ion, la câteva zile după ce şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii