Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sporul de 25% acordat personalului ANI, neconstituțional. CCR a admis sesizarea USR

ro

24 May, 2023 12:51 1480 Marime text


Curtea Constituțională a admis astăzi sesizarea USR pe legea prin care personalul ANI primește un spor la salariu de 25%. Decizia demontează strategia PSD-PNL de a majora veniturile unor categorii de funcționari aleși pe sprânceană, cu ignorarea principiilor egalității în drepturi și legalității, dar și a regulilor parlamentare.


USR a sesizat în luna martie Curtea Constituțională, alături de Forța Dreptei, pe legea PSD-PNL prin care personalul Agenției Naționale de Integritate primește spor de până la 25% pentru suprasolicitare neuropsihică.

Ca și în alte situații, coaliția PSD-PNL a introdus amendamentul de majorare a salariilor pe ușa din dos: a luat un proiect de lege care se referea la cu totul altceva (salarizarea directorului de extensie universitară), adoptat deja de Senat, și l-a modificat substanțial la Camera Deputaților.

Sesizarea către Curtea Constituțională s-a referit, prin urmare, la încălcarea principiului bicameralismului, pe lângă încălcarea principiului legalității, dat fiind că măsura că nu a fost justificată și fundamentată de PSD-PNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii