Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Solistul" Viorel Pana vizeaza electoratul underground adept al BUG Mafia

ro

12 Jan, 2004 00:00 1255 Marime text

Campania electorala a demarat si pe posturile TV muzicale

Pentru ca nu mai sunt invitati in talk-show-urile politice sau economice, parlamentarii fara orizont se reorienteaza catre emisiunile de muzica * Senatorul Viorel Marian Pana a aparut la una dintre emisiunile de succes de pe celebrul post de televiziune MTV * Pana a fost catalogat de muzicienii hip-hop ca unul dintre cei mai "curati" parlamentari * Mesajul lui Pana a fost contradictoriu * El i-a felicitat pe membrii BUG Mafia, dar a incercat sa arate ca in politica lucrurile stau altfel decat in versurile cantaretilor de hip-hop

In urma cu cateva zile, in cadrul emisiunii "Select" din grila postului muzical de televiziune MTV, unde, zilnic, este invitata cate o vedeta ori o formatie en vogue de pe piata muzicala romaneasca, a fost invitata formatia hip-hop BUG Mafia. Alaturi de "mafioti", in studio a aparut si senatorul independent, asociat grupului PSD din Senat, Viorel Marian Pana. Cum era de asteptat, senatorul cu o evolutie politica indoielnica a tinut sa isi transmita felicitarile trupei BUG Mafia vizavi de ultimul single. Nimic anormal pana acum, insa pentru cei care inca nu au ascultat single-ul mentionam ca mesajul transmis prin intermediul piesei se doreste a fi un atac dur lansat la adresa unei anumite parti a clasei politice romanesti care, in viziunea interpretilor, ar fi corupta. De ce Pana de la Constanta la MTV? Pe de o parte, intrebarea isi poate gasi raspunsul daca privim din perspectiva campaniei electorale. Pe de alta parte, aceasta aparitie pe "sticla" a senatorului poate fi privita si ca o incercare a acestuia de a se autoexclude din categoria politicienilor considerati corupti sau de a mai spala imaginea clasei politice, murdarita oarecum dupa lansarea single-ului care contine versuri de genul: "Esti senator, dai speranta pe la televizor, cand tu de fapt vrei doar sa furi in viitor", "La fiecare patru ani ne oferi pastile ca un traficant de bile", "Adica tu esti ala care ne ingroapa de vii", "Esti doar un amator de viata buna, in rest te doare-n...", "Tu esti ala care-mi spune mie ca tu vrei sa ma ajuti sa traiesc/ Cand tu vrei sa-mi dai moartea-n dar/ Nu eu, tu ar trebui sa fii la penitenciar". Astfel, ceea ce la inceput s-a dorit a fi o simpla surpriza pregatita de realizatorii emisiunii trupei BUG Mafia s-a transformat, in scurt timp, intr-un dialog destul de aprins intre senator si membrii formatiei. Cel care i-a tinut piept parlamentarului a fost liderul trupei, medicinistul Tataee. A urmat un schimb de replici intre cei doi. Daca la inceput membrul grupului BUG Mafia a reusit sa poarte un dialog cu senatorul, la scurt timp Tataee a tacut precum pestele, iar parlamentarul a reusit sa monopolizeze discutia.

Nevoia de imagine

Politicieni ca Marian Pana, care si-au epuizat discursul, nu mai sunt invitati de cam multisor sa populeze emisiunile de specialitate difuzate pe la posturile nationale private sau de stat. Din acest motiv, si senatorul cauta solutii pentru a ajunge in atentia electoratului si a clasei politice unde nu-si mai gaseste locul. Dupa agitatia pe care a creat-o la plecarea din PD, Pana a cazut intr-un con de umbra si, se pare, in dizgratia PSD, care l-a folosit pentru a destabiliza situatia liderului democrat Traian Basescu. Acum, Pana este independent aspirant la statutul de PSD-ist. Aparitia alaturi de BUG Mafia pare mai mult o manevra cu tenta electorala pe un post TV urmarit de adolescenti. Revenind la emisiune, trebuie mentionat ca, la scurt timp de la debut, atat "mafiotii", cat si telespectatorii aflati pe receptie au putut observa ca, in fapt, senatorul a raspuns invitatiei prezentatorului si realizatorului Mircea Zara, nu pentru a lauda istetimea baietilor de la BUG, asa cum declarase in debutul transmisiei, ci mai degraba pentru a avea ocazia sa se mai bage in seama, macar pe postul unde nu este necesar acordul parintilor. Senatorul a profitat flagrant de aceasta invitatie, dat fiind faptul ca nu a omis la nici o interventie sa-si faca cunoscuta coloratura politica de care anul trecut nu era convins. Desi in circumscriptia pe care o reprezinta, respectiv Constanta, a declarat socand media locala ca este parlamentar independent, asociat grupului PSD din Senat, in cadrul emisiunii "Select" Pana s-a prezentat drept senator PSD, uzand chiar prea mult de aceasta postura in ecuatia emisiunii. De "vina" pentru aceasta lansare "muzicala" a senatorului pare sa fie chiar patronul postului TV, Adrian Anghel, cunoscut drept un apropiat al politicianului "estival". Pe aceasta cale, sugeram colegilor de la MTV sa introduca semnalele de avertizare in josul ecranului atunci cand audienta este pusa in situatia de a inghiti hapuri electorale de la politicieni care, vorba celor de la BUG, mai cred ca mesajul cantaretilor de hip-hop nu are legatura cu realitatea. Oare de unde vine inspiratia din versurile: "Lumea e satula de atata... pe care tu l-ai mancat la fiecare mandat". La experienta sa oratorica, senatorul Pana nu poate face diferenta inca intre statutul de invitat si cel de moderator?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii