Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Septimiu Bourceanu, presedintele PNL municipiul Constanta, mesaj pentru seniori „Să luăm aminte la seniorii noștri”

ro

10 Oct, 2022 10:17 2006 Marime text
Seniorii din cadrul Organizației Municipale a Partidului Național Liberal au sărbătorit la finalul săptămânii anterioare Ziua Pensionarului. Președintele organizației le-a transmis un călduros mesaj prin care a apreciat lupta pe care au dat-o cei mai experimentați în viață.
 

Să luăm aminte la seniorii noștri

 

”Ați fost vreodată atenți la vârstnicii din jurul vostru? Fie că vorbim de bunici, străbunici, unchi, mătuși sau doar cunoscuți, cu toții sunt de admirat. Ne dau o lecție de viață pe lângă care trecem de multe ori nepăsători.

Cu cât înaintează în vârstă, împovărați de griji sau de boli, seniorii noștri luptă. Luptă cu o dârzenie greu de imaginat, luptă singuri de multe ori pentru că nu vor să ne încarce și pe noi cu problemele lor. De câte ori nu ați auzit de la un vârstnic apropiat: "sunt bine, nu îți face griji pentru mine, le ai tu pe ale tale"? De câte ori nu ați aflat că au suferit în tăcere doar să nu își deranjeze copilul sau nepotul? Lupta lor cu viața și pentru viață este de admirat. Am fost de multe ori în mijlocul seniorilor și i-am ascultat cu atenție. De fiecare dată am avut de învățat câte ceva. De la bunul simț care îi caracterizează pe cei mai mulți, la modul timid în care pun problema atunci când au nevoie de ajutor. Toate acestea plus experința acumulată în zeci de ani trebuie să ne aducă mai aproape de seniorii noștri.

Să îi ascultăm nu doar să îi auzim, să îi respectăm nu doar să mimăm acest lucru și să îi ajutăm să câștige lupta pe care o duc cu viața. Pentru că viața, pentru ei, contează, pe măsură ce trece timpul. Fiecare zi câștigată este o speranță în plus că o vor vedea și pe următoarea. Speranța și bucuria de a trăi este ceea ce ne învață seniorii noștri în fiecare zi. Trebuie doar să îi ascultăm. Îmi povestea un coleg senior că soția lui s-a dus, copiii sunt departe și nu mai are pe nimeni în jur. Doar prieteni, colegi și cunoștințe. Îmi spunea că singurătatea nu îl oprește să se bucure de viață. Atât timp cât cineva, oricine, are nevoie de el, de experiența lui, de puterea lui de muncă, are încă un motiv să trăiască. Așadar speranța, bucuria de a trăi clipa, momentul, ziua, dorința de a fi util chiar și la o vârstă înaintată, sunt doar câteva din lecțiile pe care ni le dau vârstnicii în fiecare zi”

Senatorul Septimiu Bourceanu, Președintele Organizației Municipale PNL Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii