Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:56 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Gigi Chiru le recomandă primarilor „să nu cadă într-o capcană care i-ar putea lăsa fără mandat“

ro

02 Sep, 2014 00:00 1808 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru, copreşedinte al Alianţei Creştin-Liberale Constanţa, îi sfătuieşte pe primari „să nu se lase vrăjiţi de promisiunile PSD şi de ordonanţa privind migraţia politică şi să nu cadă într-o capcană care i-ar putea lăsa fără mandat“.

Prin intermediul unui comunicat de presă, parlamentarul constănţean condamnă ferm ordonanţa „Primari luaţi prizonieri“, adică Ordonanţa de Urgenţă 45/2014 privind organizarea alegerilor prezidenţiale şi pe cea privind migraţia aleşilor locali pe care o consideră că este „un atac la adresa democraţiei şi un pas făcut de PSD spre fraudarea alegerilor prezidenţiale“, arată Chiru în declaraţia sa.

Gigi Chiru - „Prezidenţiabilul PSD este disperat să îşi asigure susţinerea“

Acesta a mai precizat că prelungirea de la 10 la 45 de zile a perioadei în care aleşii locali îşi pot schimba opţiunile politice „indică în mod explicit faptul că prezidenţiabilul PSD este disperat să îşi asigure susţinerea pentru alegerile din noiembrie, indiferent câte presiuni trebuie să facă asupra aleşilor locali pentru acest lucru“, este opinia senatorului constănţean. Reamintim că ACL a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la această ordonanţă, solicitând şi sprijinul Comisiei de la Veneţia în demersurile întreprinse.

PNL Constanţa - „Este cel puţin straniu că ordonanţa nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial“

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră că Alianţa Creştin Liberală are obligaţia să depună o moţiune de cenzură. „Moţiunea are un efect mobilizator printre parlamentari şi credem că s-a acumulat foarte multă nemulţumire la adresa Guvernului Ponta, nu numai în rândul populaţiei, ci şi în Parlament“, precizează şi liderii PNL din cadrul ACL Constanţa. Totodată, aceştia atrag atenţia şi asupra faptului că, „referitor la OUG privind aleşii locali, este cel puţin straniu că aceasta nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, deşi a fost anunţată ca adoptată de Guvern încă de la mijlocul săptămânii trecute. Avem suspiciuni că ceva nu este în regulă, că Guvernul foloseşte acest răgaz pentru a face anumite demersuri ascunse şi că încă se lucrează la OUG, ceea ce reprezintă o altă ilegalitate“, se arată într-un comunicat al ACL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii