Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii au decis ca activitatea medicilor în cabinetele individuale va fi considerată vechime în muncă

ro

14 Jun, 2022 00:00 1681 Marime text
  • Remus Negoi a făcut un anunț important pentru personalul medical care lucrează în cadrul propriilor lor cabinete medicale
  • Se face astfel dreptate zecilor de mii de medici de familie, specialişti sau stomatologi”, susține parlamentarul constănțean
  • Potrivit legislaţiei actuale, acestor categorii profesionale nu le este recunoscută vechimea în muncă în cazul unor concursuri de angajare sau a încadrării în grila de salarizare, în unităţile publice
 
 
Senatorul USR, Remus Negoi a făcut un anunț important pentru personalul medical care lucrează în cadrul propriilor lor cabinete medicale.
 
„Am votat în Senat inițiativa legislativă L227/2022, care prevede ca medicilor care lucrează în propriile cabinete să li se recunoască experienţa profesională şi vechimea în muncă, cu respectarea a 2 condiţii:
să fi avut venituri nete de cel puţin 12 salarii minime brute și să fi achitat contribuţiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat.
 
Se face astfel dreptate zecilor de mii de medici de familie, specialişti sau stomatologi”, susține parlamentarul constănțean.
 
Iniţiativa legislativă a fost votată în unanimitate în Senat.

Potrivit legislaţiei actuale, lor nu le este recunoscută vechimea în muncă în cazul unor concursuri de angajare sau a încadrării în grila de salarizare, în unităţile publice.

Potrivit statisticilor, în anul 2020, în ţara noastră sunt înregistrate aproape 40.000 de cabinete medicale independente ale medicilor de familie, de specialitate sau stomatologi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Dezbatere parlamentară pe tema unui important obiectiv din județul Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii