Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar organizat de TNL Lectorul universitar Narciz Bălăşoiu vorbeşte la Constanţa despre „România în contextul internaţional actual“!

ro

19 Apr, 2018 00:00 3249 Marime text
România, ca stat membru UE şi NATO, se află în prima linie a provocărilor de pe scena internaţională, fiind parte a deciziilor politice şi militare ce pun în mişcare lumea, zi de zi. Conflictul din Siria, criza imigranţilor, ameninţările teroriste, transformările şi frământările din inima Europei, toate acestea sunt aspecte ce ne privesc şi ne afectează poate mai mult ca niciodată. De aceea, nevoia de a fi corect şi bine informat, conectat la fenomenele sociale, politice şi militare care transformă în permanenţă lumea este mai pregnantă ca niciodată.
 
În acest sens, Filiala Constanţa a Tineretului Naţional Liberal are plăcerea de a invita toţi constănţenii interesaţi sâmbătă, 21 aprilie a.c., începând cu ora 11.00, la hotel Ramada (Satul de Vacanţă), la o discuţie deschisă şi aplicată pe tema „România în contextul internaţional actual“. Prezentarea şi dezbaterile vor fi conduse de lector universitar Narciz Bălăşoiu, din cadrul ASE Bucureşti. Narciz Bălăşoiu este directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning, un think-thank ce activează în spaţiul relaţiilor internaţionale şi al studiilor de securitate. Deţinător al unui titlu doctoral în Securitate Naţională şi Informaţii acordat de Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, Narciz Bălăşoiu derulează activitate didactică universitară la SNSPA şi ASE Bucureşti.
 
În cadrul seminarului vor fi abordate subiecte şi teme de actualitate, precum: amplificarea conflictului din Siria; corelaţia dintre migraţie şi terorism; ascensiunea populismului în Europa; efectele Brexit şi relaţia transatlantică în „Era Trump“; mediul politic din Rusia şi războiul informaţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii