Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dubleaza amenzile RATC!

ro

27 May, 2009 02:03 4640 Marime text

cap_1.jpgAmenda aplicată celor care vor circula fără bilet de acum înainte se măreşte de la 100 la 200 de lei # Preţul biletului rămâne, însă, neschimbat

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal de mâine, la punctul 16, se află un proiect de hotărâre care vizează mărirea tarifului amenzilor RATC aplicate călătorilor frauduloşi. 

„Se aprobă modificarea articolului 2 al HCLM nr. 638/12.12.2005 privind cuantumul contravenţiei pentru călătoria pe mijloacele de transport aparţinând RATC Constanţa, aplicabilă persoanelor fizice care călătoresc fără legitimaţie de călătorie, în sensul că limita minimă a amenzii contravenţionale va fi de 100 lei, iar limita maximă - de 200 lei", se evidenţiază în hotărârea privind modificarea HCLM nr. 638 din 12.12.2005, referitoare la cuantumul contravenţiei pentru călătoria fără legitimaţie pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanţa. Astfel, dacă contravenientul achită pe loc, amenda va fi doar de 100 lei, însă în condiţiile în care contravenientul va achita amenda stabilită ca sancţiune în 48 de ore de la întocmirea procesului verbal de contravenţie, acesta va plăti jumătate din valoarea stabilită ca sancţiune.

amenzi_control_ratc_2.jpgPotrivit declaraţiilor liderului de sindicat RATC, consilierul PSD Ibram Temur, decizia de ridicare a tarifului amenzilor a venit în condiţiile în care, în ultima perioadă, numărul celor care circulă ilegal s-a înmulţit îngrijorător. „Vrem să responsabilizăm pe cei care continuă să meargă fără bilet. Am zis că prin această modificare trebuie să reuşim să-i speriem că totuşi este vorba de două milioane de lei vechi", a declarat consilierul PSD.

Temur a mai declarat că ultima dată s-au făcut modificări la tarifele RATC (amenzi) în urmă cu doi ani: „Numărul frauduloşilor a crescut semnificativ în primul trimestru al anului, cu 18 - 20% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut".

Mai mult, mărirea tarifului amenzilor a fost discutată în Consiliul de Administraţie al RATC, care, în şedinţa din 26 martie 2009, a decis iniţierea unui proiect de hotărâre pentru majorarea cuantumului contravenţiei la 200 lei, în contextul resurselor economice scăzute ale regiei.

{mos_ri:amenzi,RATC}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cosmin 19 Aug, 2010 16:42 Astia sunt niste papagali controlorii de la noi ! ieri ma prin unu si mi`a zis ca daca nu am bani sa ma duc la gara sa le dau 50 ron sa ne bage 3 sau 4 la o amenda ! si nu mam dus ! cat timp nu am semnat nimic si nu am vazut nimic .. imi pare rau ! nu am cu ce sa va platesc , poate am pierdut o foaie cu numele meu si adresa , a gasito frumos a scris tot si a dat telefon la jandarm sa scoata si KT si CNP si asta ce ar insemna ? asa ca nu semnati nimic ! app si era si prima oara cand ma prins in viata mea!