Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:39 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se anunţă noi proteste Constănţenii, chemaţi din nou la Prefectură

ro

24 Feb, 2017 00:00 3185 Marime text
Un nou protest se anunţă duminică, în intervalul 19.00 - 22.00, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, evenimentul fiind denumit, generic, „Constanţa - Rezistăm. Schimbăm. Demisia!“.
 
Organizatorii protestului susţin, pe o reţea de socializare, că „Guvernul PSD/ALDE nu şi-a asumat nicio responsabilitate şi poate face oricând ceva asemănător, aşa cum s-a întâmplat şi cu ordonanţele care vizau justiţia“.

Aceştia solicită demisia Guvernului Grindeanu, dar şi a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD. „Dorim ca PSD să scape de Liviu Dragnea. Dorim ca Tăriceanu să plece şi să nu mai sugereze lucruri precum „România ar trebui să se retragă din MCV, din UE“. Nu putem să trăim cu ochii pe Constituţie şi pe şedinţele de zi sau de noapte ale unui guvern numit de grupuri de interese care au acaparat partide“.
 
În afară de aspectele menţionate mai sus, organizatorii evenimentului vorbesc de repolitizarea instituţiilor şi anularea unor reforme abia începute. „Există şi motivaţia OUG 9, altă ordonanţă dată de Guvernul Grindeanu, care, din fericire, a fost oprită de un nou partid venit la guvernare“.
 
Nu în ultimul rând, în textul evenimentului mediatizat în mediul online, organizatorii fac apel la proclamaţia stabilită de Bucureşti împreună cu Timişoara şi Cluj-Napoca.

„Prin adoptarea unor acte normative arbitrare şi contrare intereselor cetăţenilor, este evident că, în prezent, Guvernul nu respectă statul de drept. Pentru a-l putea apăra, legea trebuie să ne permită nouă, cetăţenilor, să intervenim în mod legitim în procesul decizional.
 
Vrem:
1. Niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată Ordonanţa 13.
2. Transparenţă în administraţie prin e-guvernare.
3. Avocatul poporului să fie ales direct de cetăţeni.
4. Cetăţenii să poată sesiza direct Curtea Constituţională.
5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs.
6. Membrii Guvernului să nu fie şi parlamentari.
7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanţilor.
8. Fără penali în demnităţile şi funcţiile publice.
Punerea în practică a acestor puncte prin referendum“, se arată în Proclamaţia „Corupţia ucide“.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian Ivanciu 25 Feb, 2017 11:19 Au fost proteste în fiecare seara. Sunt și în seara asta, iar mâine va fi un protest de amploare.