Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala din Costineşti va fi supraetajată

ro

06 Dec, 2008 02:34 2856 Marime text
Costinesti_Traian_Cristea_06.jpgAdministraţia locală din Costineşti continuă proiectele importante pentru comunitate.

Primarul comunei, Traian Cristea, ne-a declarat că primăria a depus recent, spre finanţare, un proiect privind extinderea Şcolii Generale nr. 1 din localitate. Datorită faptului că în localitate sunt mulţi copii, administraţia locală a luat decizia de a extinde clădirea în care funcţionează şcoala cu încă un nivel. Etajul ce se va construi va crea încă şase săli de clasă. „Valoarea investiţiei se ridică la trei milioane de lei. Sperăm ca, în primul trimestru al anului 2009, să obţinem banii necesari pentru demararea lucrărilor", a precizat edilul din Costineşti. Finanţarea se va face din fonduri europene.
Autoritatea locală din Costineşti a mai depus spre finanţare încă un proiect, pe Măsura 322, ce va fi derulat cu fonduri pentru dezvoltare rurală. Proiectul prevede realizarea de reţele de canalizare, alimentare cu apă şi drumuri în zona de sud şi de nord a localităţii, unde în prezent se construiesc locuinţe noi. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 2,4 milioane de euro.
Un obiectiv important pentru comunitatea locală este şi biserica din satul Schitu, care este aproape de finalizare. Primarul Traian Cristea ne-a declarat că, în momentul de faţă, echipele de muncitori lucrează la finisaje.

Consolidarea falezei continuă

Deşi am intrat în iarna calendaristică, lucrările de consolidare a falezei din Costineşti continuă. Potrivit edilului Traian Cristea, amenajarea falezei va continua şi pe timpul iernii. Investiţia este derulată de către Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral.
De asemenea, administraţia locală din Costineşti încearcă obţinerea de avize favorabile pentru construirea unei baze sportive cu o suprafaţă de 40.000 mp. Aceasta va include terenuri de tenis, fotbal şi handbal şi va fi destinată atât elevilor, cât şi desfăşurării unor competiţii sportive. Obiectivul, a cărui valoare va fi de două milioane lei, va fi construit în sudul localităţii, la periferie. „Investiţia o vom finanţa din surse proprii şi atrase", a precizat primarul Traian Cristea.
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Primăria Costineşti va acorda pachete cu dulciuri tuturor copiilor comunei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrey vlad 01 Nov, 2010 10:44 sunt de acord cu ionut in privinta asta sa nu veniti aici ca e jale sau saracie :))
  • ionut 16 Oct, 2010 13:50 e jale in costinesty cu lucrarile