Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sambata, ultima zi pentru ministri sa prezinte planul de restructurare a personalului cu 20%

ro

01 Aug, 2009 18:42 1107 Marime text

boc.jpgAstăzi expiră termenul dat de premierul Boc, până la care miniştrii cabinetului, şefii de agenţii şi secretarii de stat trebuie să îşi reducă personalul cu 20%.

Aceasta este de altfel o nouă zi în care la Palatul Victoria se poartă discuţii pe tema reducerii numărului agenţiilor guvernamentale. La intalnire sunt aşteptaţi astazi şase miniştri. Executivul are în subordine aproape 300 de structuri guvernamentale. Multe sunt agenţii impuse prin directivele Comisiei Europene, companii de interes strategic naţional sau unităţi care se autofinanţează.

Însa cel puţin 105 structuri pot fi incluse în procesul de restructurare. Cele mai multe dintre acestea, 21 la numar, ţin de ministerul Educaţiei. Învăţamântul are şapte comisii naţionale şi 14 agenţii şi centre care pot fi comasate, reduse la statutul de departament, ori chiar desfiinţate. De exemplu, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţamântului Superior şi a Cercetării Ştiinţifice Universitare poate fi inclusa în Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii are nu mai puţin de 13 oficii teritoriale care pot fi reunite într-unul singur.

La Ministerul Agriculturii funcţionează mai multe unităţi care au specific apropiat. Oficiul Naţional al Viei oi Vinului asigură fundamentarea politicii de realizare şi dezvoltare a producţiei vitivinicole, în timp ce Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri elaborează normele tehnice pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată. În cadrul ministerului mai funcţionează şi Inspecţia de stat pentru controlul tehnic vitivinicol.

Şi Ministerul Turismului are doua structuri care pot fi uşor comasate: Autoritatea Rutieră Română şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor şi Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor pot fi reunite într-o singură structură, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: http://antena3.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii