Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol a finalizat prima etapa a proiectului de modernizare a instalatiei de cocsare

ro

07 Jul, 2010 01:50 1715 Marime text

rompetrol.jpgRompetrol Rafinare, companie a Grupului Rompetrol, a finalizat prima etapă a proiectului de modernizare a instalaţiei de cocsare, procedură care constă în achiziţia licenţei pentru tehnologie şi realizarea documentaţiei aferente ingineriei de bază.

Procedura a fost realizată în parteneriat cu ConocoPhillips, unul dintre liderii sectorului petrolier internaţional. „Proiectul continuă seria de investiţii pe care Grupul Rompetrol a iniţiat-o în 2008 în vederea creşterii capacităţii şi complexităţii rafinăriei Petromidia. Valoarea estimată a proiectului este de 50 milioane USD, iar finalizarea acestuia, preconizată pentru anul 2012, va susţine atât creşterea randamentulului produselor de bază, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu" a declarat Cosmin Turcu, director general al Rompetrol Rafinare.
Lucrările vor fi coordonate şi realizate de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, iar partenerii americani vor acorda consultanţă tehnică de specialitate pe toată durata implementării proiectului.

Rompetrol Rafinare a înregistrat în primul trimestru (T1) o creştere cu 29% a cifrei de afaceri consolidate, de peste 800 de milioane de dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, şi un rezultat operaţional negativ de 19,5 milioane de dolari.

Rezultatele financiare au fost influenţate de evoluţia semnificativă a factorilor specifici industriei de profil astfel, nivelul marjei de rafinare a scăzut cu 68%, iar cotaţia ţiţeiului a crescut cu 72%. În ceea ce priveşte evoluţia cotaţiilor produselor petroliere, acestea au înregistrat creşteri de 71% pentru benzină şi 46% pentru motorină. Pe lângă aceşti factori, mediul de afaceri a fost în continuare afectat de influenţele crizei financiare internaţionale care au determinat atât o scădere a cererii de produse, cât şi menţinerea unor condiţii dificile de obţinere a capitalului de lucru şi a finanţărilor aferente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii